Börcsök Enikő: “Ha Eszenyi Enikő marad az igazgató, én felállok”

2020 március 13. péntek, 7:01

Az elmúlt napokban a Vígszínház több korábbi és jelenlegi munkatársa is felszólalt Eszenyi Enikő általuk verbális és lelki terrornak nevezett gyakorlatával szemben. Most Halász Judit és Börcsök Enikő, a Vígszínház jelenlegi tagjai mondták el tapasztalataikat az ATV Híradójában.

“Egyáltalán nincs jó hangulat, és az sem igaz, hogy hozzá bármikor be lehet kopogtatni, és bármikor el lehet mondani a véleményünket”- mondta Börcsök Enikő, aki Eszenyi Enikő nemrégiben tett nyilatkozatára reagált.

“Neki ez a szava járása, hogy ez muszáj, hogy így legyen, ez máshogy nem lehet. Ő nem kíváncsi a másik emberre, az én véleményem szerint. Lehet, hogy más kollégák mást mondanak, nekem ezt kell mondanom, mert én ezt tapasztalom. Egy megoldás van, egy igazság van, és az az övé. Tűrhetetlen ez a helyzet, megfulladunk már” – fogalmazott a Vígszínház művésze.

Börcsök Enikő, Halász Judit

Halász Judit szerint nem azok távoztak, akik nem kapnak szerepet, hanem akik Rómeót és Júliát játszották, de a többiek is olyan főszerepeket játszottak, amit bárki megirigyelhetne tőlük, mégis otthagyták a színházat.

Arra kérdésre, hogy mi lesz akkor, ha mégis Eszenyi Enikő marad a Vígszínház igazgatója, Börcsök Enikő kijelentette, hogy ő abban a pillanatban feláll.

Halász Judit elmondta, ő már 50 éve van a Vígszínházban, rengeteg igazgatóval dolgozott, így ha Eszenyi marad, akkor vagy teljesen kiszáll, vagy csak reménykedik abban, hogy ez megváltozik.

Forrás: atv.hu