“Határozott vezető vagyok” – Eszenyi Enikő válaszolt

2020 március 13. péntek, 15:54

A Vígszínház igazgatója Rónai Egon vendége volt az ATV Húzós című műsorában. A beszélgetés most teljes egészében elérhető.

A színház igazgatói posztjára pályázó három jelölt társulati meghallgatása után a 118 beérkező szavazatból 113-an Rudolf Pétert, 5-en pedig Eszenyi Enikőt támogatták, Csányi Jánosra nem érkezett szavazat.

A direktor Rónai Egonnak elmondta, hogy ez a hír nem igaz, hiszen a társulatnak 400 tagja van. “Ez egy meghallgatás volt, amit a társulat egyes tagjai kezdeményeztek. A társulat művészei közül kevesen tudtak ott lenni, a színházi dolgozók voltak ott nagy részben” – mondta Eszenyi Enikő.

Furcsa egybeesésnek tartja, hogy egy nappal a szakmai bizottsági meghallgatása előtt jelent meg volt kollégái nyílt levele, amelyben távozásuk egyik okaként az igazgató viselkedését jelölték meg. A teátrum volt színészei, dolgozói azzal vádolják Eszenyi Enikőt, hogy verbális erőszakkal és az agresszív vezetői kommunikációval hozzájárult ahhoz, hogy felbontsák a szerződésüket a Vígszínházzal. Az igazgatónak nagyon sok érzése van azzal kapcsolatban, hogy mi folyik most a színházban, szerinte alaptalanak a vádak, de a legfontosabb most az, hogy mi lesz a Vígszínház sorsa.

“A társulati tagok nagyon fiatalok és nem akarom, hogy ezzel összepiszkolódjanak” – fogalmazott. Arról is szólt, hogy őt csak a vádak érik, de arról senki nem beszél, hogy mennyit tesz a fiataljaiért, van, hogy két órát ül az orvosnál egy színészével.

“Én azért is vagyok itt ma, hogy példát mutassak azoknak a nőknek, akik vezetők szeretnének lenni, vagy vezetők. Hogy igenis álljanak ki és védjék magukat. Hogy egy ilyen helyzetben, amikor nagyon sok tennivaló van, ne gyengüljenek el. És igen, határozott vezető vagyok, határozottan, mindig a Vígszínház érdekében döntök” – szögezte le Eszenyi Enikő.

atv.hu