Bánki Gergely: “Mindig mindent csak humorral tudok kezelni”

2020 március 16. hétfő, 10:40

Az Örkény Színház Zűrzavar 2045 című előadásának próbafolyamata közben kérdezte Bánki Gergely színészt a Marie Claire magazin.

A Marie Claire cikkéből:

“Az életem legnagyobb részében nem nagyon tudtam kompatibilis lenni ezekkel az intézményi keretekkel. De most van egy hat hónapos kislányom, és ez rengeteget változtatott rajtam. Amióta ő van, azt veszem észre magamon, hogy minden próbára időben megérkezem, ami azelőtt soha nem történt meg. Notórius, 5-10 percet garantáltan késő voltam mindig. De annyira rendszerezi mindenemet, a lelkemet, az életemet a kislányom, hogy ez is megváltozott” – mesélte Bánki Gergely.

Bánki Gergely a Zűrzavar 2045 olvasópróbáján / Fotó: Horváth Judit

“A Krétakörben voltam nagyon sokáig, Süsü (Schilling Árpád rendező) mindig próbált valahogy hatni rám ez ügyben. Szerintem én voltam az egyetlen ember a Krétakör történetében, akivel szemben a fizetéslevonás szó valaha is elhangzott. Szegény Süsüt sikerült az őrületbe kergetnem. A dolog egyszer odáig fajult, hogy tajtékozva odarohant hozzám a sokadik késés után, és azt hajtogatta, hogy fizetéslevonás, fizetéslevonás! Nem érdekel, fizetéslevonás! Aztán persze nem került rá sor” – emlékezett a színész.

“Mindig mindent csak humorral tudok kezelni. Reflexből jön, jóformán csak az ökörségeken jár az eszem. Egy kezemen meg tudom számolni, hány olyan időszak volt az életemben, amikor elfogyott a humor. Visszatérő helyzet a párkapcsolataimban, hogy egy-egy élesebb vita során egyszer csak azt mondja a párom, hogy ne röhögj! Nem a másikat akarom ezzel tudatosan bántani, egyszerűen csak valahogy mindig meglátom a helyzet görbe tükrét, magamat, ahogy ágálok, az egész helyzet fonákját” – fogalmazott Bánki Gergely.

Köves Gábor interjúja a Marie Claire magazinban olvasható.