“Mindig a bajban mutatkozik meg a jóakarat” – A SzíDoSz közleménye

2020 március 20. péntek, 10:42

A Színházi Dolgozók Szakszervezete Elnöksége felhívást tesz közzé azzal a kéréssel, hogy akinek módjában áll, bármily csekély összeggel is, támogassa az alapítványt. A befolyt összegből segítik majd a koronavírus okán hozott szigorú intézkedések miatt munka nélkül maradt tagtársakat.

A Színházi Dolgozók Szakszervezete Elnöksége az alábbi felhívást teszi közzé:

„…nekem a kérés nagy szégyen, adjon úgy is, ha nem kérem.” (Nagy László)
És mégis van szolidaritás. Mindig a bajban mutatkozik meg a jóakarat.

Kedves Tagtársaink,

Mint tudjátok, a Színházi Dolgozók Szakszervezete Segítsünk Alapítványát 1996-ban Pécsi Ildikó hozta létre a munkanélküli és nehéz szociális helyzetben lévő tagjaink megsegítésére. Bizonyára nem gondolta akkor, hogy bő két évtized múlva, milyen nagy szükség lesz a SEGÍTSÉGRE.

A bajban elsőként Imre István, a Szabadfoglalkozású Alapszervezet egykori elnöke keresett meg bennünket felajánlásával. Jóllehet már évek óta nem tagunk, három évi tagdíjat, 36 000 Ft-ot ajánlott fel a Segítsünk Alapítvány javára. Támogatóként jelentkezett Csák György, a Trambulin Színház igazgatója is.

A Segítsünk Alapítványt nagylelkű adományával rendszeresen támogatja Élthes Eszter, Bessenyei Ferenc özvegye. A Nemzet Színészei közül Molnár Piroska művésznő is segítségünkre volt, csak úgy mint elnökségi tagunk, Császár Angela. Margitai Ági annak idején végrendeletében rendelkezett alapítványunk javára.

A Színházi Dolgozók Szakszervezete Elnöksége felhívást tesz közzé azzal a kéréssel, hogy akinek módjában áll, bármily csekély összeggel is, támogassa alapítványunkat. A befolyt összegből segítjük majd a koronavírus okán hozott szigorú intézkedések miatt munka nélkül maradt tagtársainkat.

A szükséghelyzetükben a Segítsünk Alapítványhoz fordulók segélykérelmét a Színházi Dolgozók Szakszervezete elnökségének tagjai, a kérelmező helyzetét mérlegelve bírálja majd el.

Felhívjuk azon intézmények és magánszemélyek figyelmét, akik a fenti céllal egyetértenek, hogy támogassák a Segítsünk Alapítványt és azon keresztül az állandó szerződéssel nem rendelkező tagjainkat.

A Segítsünk Alapítvány számlaszáma: 11706016 20717588

Mihályi Győző
SzíDoSz elnök