Megkezdi a kifizetéseket a Színházi Szolidaritási Alap

2020 április 09. csütörtök, 17:07

Miután csütörtökön a Fővárosi Bíróság határozata alapján bejegyzésre került a Színházi Szolidaritási Alap, pénteken megkezdődhetnek a kifizetések. Egyelőre 118 művészt támogat a Schell Judit és Kálomista Gábor által létrehozott alap.

Az Alap a minimálbérrel nagyságrendileg megegyező adómentes támogatásban részesíti a kérelmezőket, melyet kétszer 80 ezer forint részletben folyósít, két hónap alatt. A most rendelkezésre álló forrásaiból – ami húszmillió forint – egyelőre 118 olyan művészt tud támogatni, akiknek nincs önálló szerződésük kőszínházi vagy egyéb intézménnyel, és az elmaradó előadások miatt minden várt bevételüktől elesnek.

Természetesen a munkát folytatva, ahogy az alapítvány további forrásokhoz jut, tud a beérkező kérelmekre kifizetéseket eszközölni, ezért a hozzájárulásokat továbbra is várják az MKB 10300002-13180023-00014900 bankszámlaszámra.

A Színházi Szolidarítási Alapot magánemberként Schell Judit, a Thália Színház művészeti vezetője és Kálomista Gábor, a Thália Színház ügyvezetője alapította, a beérkező kérelmeket hétfős kuratórium vizsgálja.

Ezúton is szeretnék megköszönni az eddigi felajánlásokat és a Fővárosi Bíróságnak – a rendkívüli helyzet ellenére – a gyorsaságot.