Minden délután más színész olvas fel mesét Selmeczi Bea és Nagy Blanka csatornáján

2020 április 11. szombat, 10:01

Minden napra egy mese címmel indított YouTube-csatornát Selmeczi Bea dramaturg és Nagy Blanka, a Színház- és Filmművészeti Egyetem televíziós műsorkészítő szakának hallgatója.

A szervezők ajánlója:

Már régóta tervezgettük, hogy meg kéne ismertetni a nagyközönséggel a Móra Ferenc Kiadó Népek meséi sorozatát, de sohasem jutott rá idő. Most azonban a színészeknek váratlanul kitisztult a naptárja. Beléptünk az időtlenségbe, és visszataláltunk a gyerekkorhoz. Úgy döntöttünk, hogy a Népek meséi mellett, amelyek azért fontosak, hogy a gyerekek már kiskorukban megértsék és megszeressék más népek kultúráját, magyar meséket is előveszünk, hiszen Benedek Elek, Illyés Gyula, Lázár Ervin és Móra Ferenc nélkül nem nőhetünk fel, vagy lehetünk éppen újra gyerekek.

A meséket különböző színészek tolmácsolásában nézhetjük/hallgathatjuk, a mesék sorrendje nem követ semmiféle rendet, a videók beérkezése alapján állítottuk össze. A rendelkezésre álló technikai apparátus karantén idején elég csekély, így minden színész a saját telefonjával vette fel a videót, majd elektronikusan postázta nekünk. Felosztottuk egymás közt a feladatokat, Selmeczi Bea meséket válogat (néha fordít) a színészeknek, Nagy Blanka a technikáért felelős. Később csatlakozott a projekthez Gabnay Máté grafikus is, aki logót tervezett nekünk.

Nagy örömünkre a Móra Ferenc Kiadónak tetszett a kezdeményezésünk, és mellénk állt együttműködő partnerként. A napokban megkeresett minket az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány, remélem, velük is létrejön az együttműködés.

Selmeczi Bea dramaturg

Nagy Blanka, a Színház- és Filmművészeti Egyetem televíziós műsorkészítő szakának hallgatója

Elérhetőségek:
Facebook-csatorna
YouTube-csatorna