Kiírták az idei Örkény István drámaírói ösztöndíjat

2020 június 05. péntek, 12:00

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Petőfi Irodalmi Múzeum pályázatot hirdet fiatal drámaírók részére. A pályázat szakmai lebonyolítója a Petőfi Irodalmi Múzeum – Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet.

Az ösztöndíj célja, hogy segítse új magyar színművek létrejöttét, valamint lehetőséget adjon azon fiatal pályakezdő drámaírók részére, akik eddigi irodalmi vagy színházi munkájukkal igazolják vonzódásukat a műfajhoz.

Pályázat benyújtására jogosult:

az a 1980. január 1-jét követően született drámaíró, aki a megpályázott ösztöndíj folyósításának időtartama alatt nem részesül központi költségvetési forrásból finanszírozott ösztöndíjban vagy államilag finanszírozott alkotói támogatásban.

Már bemutatott dráma vagy publikált kötet, korábbi megjelenés színvonalas orgánumokban, szakmai színtereken előnyt jelent.

Örkény István / Fotó: Szilvássy Z. Kálmán

Korábbi Örkény István drámaírói ösztöndíjasok is pályázhatnak abban az esetben, amennyiben nem töltöttek ki három teljes ösztöndíjas intervallumot, és a korhatárnak még megfelelnek.

Az ösztöndíjat egy teljes színdarab tervével lehet megpályázni.

PhD-témával nem lehet pályázni.

Ösztöndíjban részesülhet 2020-ban: legfeljebb 8 fő

Az ösztöndíj időtartama: 6 hónap, a 2020. július 1. és 2020. december 31. közötti időszak

Az ösztöndíj összege: bruttó 200.000 Ft/hó
Az ösztöndíj az SZJA törvény alapján nem minősül adómentes jövedelemnek, ennek megfelelően a hatályos jogszabályi előírások szerinti levonásokkal csökkentett összeg kerül kifizetésre.

A pályázat nyelve: magyar

A PÁLYÁZAT BEADÁSI HATÁRIDEJE: 2020. július 1. (szerda)

A pontos pályázati feltételek a pályázati felhívásban olvashatók, mely IDE KATTINTVA letölthető.

A jelentkezéshez szükséges pályázati adatlap és nyilatkozat LETÖLTHETŐ INNEN.

A pályázatbeadással kapcsolatos további információ:
Horváth Hermina, Petőfi Irodalmi Múzeum – Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, horvath.hermina@oszmi.hu (+36 1 375 1184/106 mellék)