Közös gondolkodásra és cselekvésre hív az Örkény Színház

2020 augusztus 10. hétfő, 8:28

Az Örkény Színház az egész magyar színházi szakmához fordul a Színház- és Filmművészeti Egyetem ügyében.

Az Örkény Színház felhívása:

„A legtöbb, amit egyik ember a másiknak adhat, az a szolidaritás.”

Az Örkény Színház e névadójától származó idézet szellemében kívánja kifejezni közösségét és segítségnyújtási szándékát a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói, oktatói és minden dolgozója felé.

Az Egyetemet érő lejáratási kampány után, az Egyetem szempontjait, javaslatait semmibe vevő eljárás és kuratóriumi kinevezések után a művészeti képzés minőségének védelme, erodálódásának megakadályozása rajtunk, színházi embereken áll.

Így most az egész magyar színházi szakmához fordulunk!

Fotó: Horváth Judit

Kedves kollégák!

Közös gondolkodásra és cselekvésre hívunk Benneteket. Gondoljuk át közösen, hogy mink van, és ebből mit tudunk felajánlani az egyetemen veszélybe került szellemi közösségeknek. Vitassuk meg, hogy mivel tudjuk segíteni a diákokat az egyetemi autonómiáért vívott harcukban. Nyissunk párbeszédet egymással és a hallgatókkal, hogy a szolidaritás ne csupán szavakban, hanem a széles szakmai összefogásnak köszönhető felelős tettekben is meg tudjon nyilvánulni.

Részvételi szándékotokat, gondolataitokat vagy javaslataitokat a további egyeztetés érdekében az alábbi email címen várjuk: szolidaritas@orkenyszinhaz.hu

Budapest, 2020. augusztus 7.