SZFE: Egyeztetést kezdeményezett a Magyar Rektori Konferencia

2020 szeptember 05. szombat, 7:29

A Magyar Rektori Konferencia és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája egyeztetést kezdeményezett a Színház- és Filmművészeti Egyetem helyzetéről.

A Magyar Rektori Konferencia pénteken azt közölte az MTI-vel, hogy az egyeztetésre – amely szeptember 8-án lesz az ELTE-n – szóló meghívást az egyetem vezetése, az egyetem fenntartójának vezetője és az egyetemi hallgatói önkormányzat vezetője is elfogadta. (Az SZFE HÖK még nem döntött – a szerk.)

Fotó: SZFE HÖK

Az egyeztetést azért kezdeményezte a két szervezet, mert úgy látják, hogy az “erősebb kijelentések” inkább mélyítik a szakadékot a fenntartó és az egyetem között, a megoldáshoz pedig párbeszédre van szükség.

A struktúraváltást mindkét szervezet előremutató folyamatnak tartja, azonban határozott álláspontjuk, hogy csak akkor vezethet eredményre, ha a fenntartó és az egyetem is azonos elképzelések mentén kezdi meg az együttműködést, egyébként az egyetem és a hallgatók is sérülnek a folyamatban.

Az SZFE vezetősége és a szenátus is lemondott szeptember elsejei hatállyal tisztségéről, attól a naptól az intézmény fenntartója a Színház- és Filmművészetért Alapítvány, a kuratórium elnöke pedig Vidnyánszky Attila.

(MTI)