Az alapítványi kuratórium felszólítja az SZFE vezetését, hogy haladéktalanul kezdje meg az oktatást

2020 szeptember 09. szerda, 17:43

Az SZFE kuratóriumának közleménye.

A Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriumának közleménye:

Szeptember 9-én létrejött a találkozó, melyen a Magyar Rektori Konferencia elnöke, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke és a Színház- és Filmművészetért Alapítvány küldöttsége vett részt. Külön megtisztelő számunkra, hogy az Állatorvostudományi Egyetem és a Dunaújvárosi Egyetem rektorai is megtisztelték az ügyet jelenlétükkel.

Sajnálatos, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem képviselői a találkozót megelőző éjszaka lemondták a részvételt, újfent ellehetetlenítve a párbeszéd lehetőségét, illetve azt, hogy egy harmadik, közvetítői szerepet betöltő félen keresztül érdemi kommunikáció induljon intézmény és fenntartója között.

A találkozón az alapítvány küldöttsége kifejezte abbéli meggyőződését, hogy az SZFE felmondási idejét töltő vezetése magatartásának áldozatául nem a fenntartó, hanem az SZFE hallgatói válnak. Az első évfolyamba felvételt nyert hallgatók 95, az összes hallgató 68 százaléka nyilatkozott az őszi szemeszter képzésében való részvételének szándékáról. Az alapítványi kuratórium ezért ismételten felszólítja az SZFE vezetését, hogy végezze a munkáját, és haladéktalanul kezdje meg az egyetemen az oktatást!