Debrecenben és Nyíregyházán is elmaradnak a színházi előadások

2020 szeptember 11. péntek, 10:17

Elmarad Az öreg hölgy látogatása szeptember 11-re meghirdetett bemutatója a debreceni Csokonai Színházban, a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében elmaradnak a színházi előadások Nyíregyházán is.

A társulat elővigyázatossága ellenére elmarad Az öreg hölgy látogatása 2020. szeptember 11-re meghirdetett bemutatója a debreceni Csokonai Színházban. A szeptember 5-i Bánk bán-premier egyik közreműködőjének koronavírus-tesztje pozitív lett, amiről azonnal tájékoztatta a Csokonai Színház vezetését.

Mivel a két produkció stábja mind művészeti, mind műszaki területen több ponton egyezik, így a Csokonai Színház a járványügyi hatóságok iránymutatásával összhangban Az öreg hölgy látogatása hétvégi előadásainak lemondása, illetve a próbafolyamatok megszakítása mellett döntött.

A koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében elmaradnak a színházi előadások és a kulturális rendezvények Nyíregyházán. A Móricz Zsigmond Színházban több dolgozónak pozitív lett a koronavírus-tesztje.

A színház néhány dolgozójánál a második tesztet követően azonosították a koronavírus jelenlétét, ezért elhalasztják a következő két hétben műsorra tűzött előadásokat, pótlásukról később tájékoztatják a nézőket.