Három új taggal bővült a Teátrumi Társaság

2020 szeptember 15. kedd, 7:27

A Magyar Teátrumi Társaság hétfői, 23. közgyűlésén a járványhelyzet és az “érzékeny színház” is téma volt – közölte a szervezet az MTI-vel.

A közgyűlésen, amelynek a Nemzeti Táncszínház adott otthont, új tagként lépett be a szervezetbe a Duna Művészegyüttes, a Déryné Művészeti Nonprofit Kft. és a Margitszigeti Szabadtéri Színház, amelyek a tagok egyhangú szavazatával nyertek felvételt.

Fotó: Színház.org

Az immár 79 tagot számláló társaság beiktatta alapszabályába az elnökségi ülések és közgyűlések online lebonyolításának lehetőségét – olvasható a közleményben.

Mint írják, az előadóművészeti érdekvédelmi szervezet közgyűlése megtárgyalta és elfogadta a társaság 2019-es közhasznúsági jelentését, a 2019-es évi beszámoló mérleget, valamint a 2020-as év pénzügyi tervét, amelyet a járványügyi veszélyhelyzet alatt a társaság felügyelőbizottsága és elnöksége előzetesen jóváhagyott.

A közleményben kiemelik: szeptember 21-én 9 órától A színház mindenkié?! címmel workshopot tartanak az érzékeny színházért a József Attila Színházban. Az eseményre Bonecz Ervin, a színházi akadálymentesítés céljaiért dolgozó 90 decibel Projekt vezetője hívta meg a közgyűlés résztvevőit és az érdeklődőket.

(MTI)