Crespo Rodrigo vezetheti tovább a Jászai Mari Színházat

2020 szeptember 18. péntek, 10:44

2021. január 1-től újabb öt évre kap megbízást a tatabányai teátrum igazgatója.

A Jászai Mari Színház, Népház vezetőjének öt éves megbízása 2020. december 31-én lejár, ezért Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata a jogszabályi előírásoknak megfelelően nyilvános pályázatot hirdetett a vezetői állás betöltésére. Az előírásoknak megfelelően a beérkezett pályázatok elbírálására a Szakmai Bizottság felkérésére került sor.

A 2020. augusztus 14-i határidőre szabályosan két pályamunka érkezett be Crespo Rodrigo és Csányi László részéről.

A Szakmai Bizottságban a pályamunkák véleményezésére a Színházművészeti Bizottság részéről felkért, delegált tagok a következők voltak:
Kirják Róbert igazgató, nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház
Orgován Szigeti Réka dramaturg
Gemza Péter igazgató, debreceni Csokonai Színház
Csizmadia Tibor színész, rendező, a Színház- és Filmművészeti Egyetem Színházművészeti Intézetének osztályvezető tanára
A Szakmai Bizottság munkáját a szaktárca, az önkormányzat és a Jászai Mari Színház, Népház dolgozói kollektívájának delegáltjai segítették az előírásoknak megfelelően.

A Szakmai Bizottság Crespo Rodrigo pályázatát egyhangúlag támogatta.

Fotó: Prokl Violetta/Jászai Mari Színház, Prokl Violetta

A Szakmai Bizottság véleménye alapján az igazgatói megbízásról Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2020. szeptember 17-i ülésén úgy döntött, hogy 2025. december 31-ig Crespo Rodrigót nevezi ki a Jászai Mari Színház, Népház igazgatójának.

Crespo Rodrigo a döntés kapcsán elmondta: „Megtisztelő számomra, hogy a szakmai bizottság egyhangúlag támogatta a pályázatomat. Nagy öröm, hogy Tatabánya Város Közgyűlése megerősítette ezt a döntést. Hiszek abban, hogy mindez annak a munkának az eredménye, ami az elmúlt 10 évben a Jászai Mari Színházban folyt. Hiszek továbbá abban is, hogy a munkánk folytatásában rejlő lehetőségek és az ezt létrehozó jászais közösség ereje, tehetsége volt az, ami a szakmai bizottság és a közgyűlés egyirányba mutató döntését megalapozta. Nagyon köszönöm ezt a hozzáállást a döntéshozóknak és a támogatóknak egyaránt!

A harmadik ciklusomra benyújtott pályázaton csak az én nevem szerepel. Ennek a pályázatnak azonban nem lenne szakmai fedezete azok nélkül a művészek, alkotók, vezetőtársak és kollégák nélkül, akikkel az elmúlt éveket végigcsináltuk, akik miatt a Jászai Mari Színház ma az, ami! Köszönöm nekik, hogy sikerült együtt létrehozni és életben tartani azt, ami reményeim szerint mindannyiunk életében nagyon fontossá vált!

Aki végigkövette azt az utat, amit a Jászai 2011 óta végigjárt, pontosan tudja, honnan hová jutottunk művészi értelemben, mennyit változtunk színházként és intézményként. Nem láttam volna értelmét tovább haladni ezen az úton, ha nem érezném a közönség részéről azt az egyértelmű támogatást és szeretetet, ami nap mint nap megnyilvánul a Jászaival kapcsolatban. Ennek a jelentősége ma talán még nagyobb, mint eddig bármikor!

Az előttünk álló időszak, ahogyan minden színház életében, a mi életünkben is összehasonlíthatatlanul nehezebb lesz, mint bármi, amit eddig megtapasztaltunk. Hiszek abban, hogy az igazgatásom folytatását támogató döntés szellemében és a Jászais közösség támogatásával menni fog!

Nagyon köszönöm mindannyiuknak!”

Crespo Rodrigo pályázata ide kattintva érhető el.

Jászai Mari Színház