SZFE: 15%-os béremelést kapnak a dolgozók, ha beszüntetik a sztrájkot

2020 október 01. csütörtök, 17:37

Az SZFE mai napon hivatalba lépett vezetése – az Egyetem fenntartójának támogatásával – a sztrájkbizottság követeléseit meghaladó, átlagos 15%-os bérfejlesztést tart indokoltnak 2021. január 1-től. Novák Emil általános rektorhelyettes és Szarka Gábor kancellár közleménye.

A Színház-és Filmművészeti Egyetem közleménye:

Az Színház- és Filmművészeti Egyetem („SZFE”) munkavállalóinak sztrájkköveteléseivel kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adjuk.

Az SZFE sztrájkbizottsága 2020. szeptember 29-én két követelést támasztott a munkáltatóval szemben, miszerint a Munkáltató biztosítson 10%-os bérfejlesztést, illetve garantálja az állami fenntartás idején irányadó munkarend fenntartását.

Fotó: Hoppá, Színház

Az SZFE mai napon hivatalba lépett vezetése – az Egyetem fenntartójának támogatásával – a sztrájkbizottság követeléseit meghaladó, átlagos 15%-os bérfejlesztést tart indokoltnak 2021. január 1-től. A munkarend változatlanságára vonatkozó követelést az SZFE vezetése elfogadja.

Tekintettel arra, hogy a kilátásba helyezett dolgozói bérfejlesztés az SZFE sztrájkbizottsága által megfogalmazott követeléseket jelentősen meghaladja, illetve a munkarendre vonatkozó követelés is meghallgatásra talált, ezért az SZFE vezetése a fenti követelések vonatkozásában sztrájkbizottsággal a tárgyalást lezártnak tekinti, és megkéri az sztrájkban résztvevőket, hogy folytassák a munkát. Amennyiben a sztrájkbizottság ennek ellenére a sztrájk folytatása mellett döntene, úgy az SZFE vezetése semmisnek tekinti fenti ajánlatát.

Az SZFE új vezetése, és fenntartó Kuratóriuma továbbra is a párbeszédet tartja az a SZFE körül kialakult helyzet rendezése egyetlen lehetséges módjának, és kész az azonnali konzultációra a megoldás érdekében.

Budapest, 2020. október 1.

Dr. Novák Emil általános rektorhelyettes
Dr. Szarka Gábor kancellár