Szombathely: A szakmai bizottság is Szabó Tibor pályázatát támogatja

2020 október 09. péntek, 8:25

Jordán Tamás január 31-én nyugdíjba megy, és már korábban jelezte: nem kívánja megpályázni a Weöres Sándor Színház igazgatói posztját.

Két héttel ezelőtt a színház dolgozóit kérdezték meg, hogy ők kit látnának szívesen az igazgatói székben. A 82 szavazásra jogosult dolgozó közül 77 adta le a voksát, 55 szavazatot kapott Szabó Tibor, a teátrum színművésze, míg Harsányi Sulyom Lászlónak 22 támogatója volt. A színház állásfoglalása egy szavazatnak számít abban a szakmai bizottságban, amely csütörtök délután ült össze Szombathelyen – számolt be a nyugat.hu.

A polgármesteri kabinet a bizottsági ülés után a következő közleményt adta ki:

Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése 2020. június 25-én pályázati felhívást fogadott el a Weöres Sándor Színház Nonprofit Kft. ügyvezetői igazgatói álláshelyének betöltésére. A pályázati felhívásra határidőben két pályázó, Szabó Tibor András és Harsányi Sulyom László nyújtott be pályázatot. A színházi szakmai bizottság 2020. október 8-án, 14.00 órakor Szombathelyen, a Városházán tartotta ülését. A szakmai bizottság a pályázatokat értékelte.

Harsányi Sulyom László pályázatáról a Bizottság az alábbi összegző véleményt alkotta: pályázata formai szempontból érvényes volt, a pályázó a pályázati feltételeknek megfelel. A Bizottság 3 igen, 6 nem szavazat mellett Harsányi Sulyom László pályázatát nem támogatta .

Szabó Tibor András pályázatáról a Bizottság az alábbi összegző véleményt alkotta: pályázata formai szempontból érvényes volt, a pályázó a pályázati feltételeknek megfelel. A Bizottság 8 igen, 1 nem szavazat mellett Szabó Tibor András pályázatát támogatta .

A szakmai bizottság és az önkormányzat illetékes bizottságainak véleménye ismeretében a Közgyűlés bírálja el az ügyvezető igazgatói pályázatot. A Weöres Sándor Színház ügyvezetőjéről a 2020. októberi ülésén dönt a Közgyűlés.

A végső szót majd a szombathelyi közgyűlés mondja ki.

Forrás: nyugat.hu