Folytatja munkáját a Színházi Szolidaritási Alap

2020 november 21. szombat, 7:35

Ebben a rendkívüli, vészterhes időszakban ismét rengeteg megkeresés érkezett a Színházi Szolidaritási Alaphoz. Az Alapítók összeültek és úgy döntöttek, hogy újraindítják az Alap működését, megpróbálva segítséget nyújtani a nehéz helyzetbe került kollégáknak.

Az első felajánlás a Thália Színháztól érkezett, melynek nagysága 49.5 millió forint, amivel az Alap újra el tud indulni. Kérnek mindenkit, akinek lehetősége van, segítse az Alap működését. Az adományokat a következő bankszámlaszámra várják: MKB 10300002-13180023-00014900.

A támogatásért jelentkezni ismét az Alap weboldalán található űrlap kitöltésével lehet. A beérkező kérelmeket szakmai kuratórium vizsgálja majd. Az Alap a minimálbérrel nagyságrendileg megegyező adómentes támogatásban részesíti a kérelmezőket, melyet kétszer 80.000 forint részletben folyósít, két hónap alatt. Az első részlet kifizetésére december 10-ig kerülhet sor.

Az Alap célja továbbra is az, hogy a járványhelyzet miatt kialakult nehéz időszakra – a lehetőségeihez képest – segítséget nyújtson – számolt be Brüll Krisztina, a kuratórium elnöke.