Érvényteleníti a félévet az SzFE kuratóriuma

2020 november 28. szombat, 4:34

A Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriumának tájékoztatása.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) fenntartója mai döntésével – a 522/2020. (XI. 25.) Korm. rendelet* alapján – megerősítette, hogy a továbbra is fennálló rendkívüli helyzetre tekintettel a tanulmányi kötelezettségek jogszerű teljesítésének feltételei az Egyetemen nem állnak fenn.

Ezért az SZFE-n az oktatási tevékenység csak 2021. február 1. után folytatható.

Fotó: SzFE HÖK

A rendkívüli helyzettel érintett, 2020 őszi félév nem számít be az Nftv. 47. § (1) bekezdése, 48. § (2) bekezdése, 48/A. § a) pontja, valamint 53. § (4) bekezdése szerinti határidőbe.

A fentiekről a fenntartó tájékoztatja az Oktatási Hivatalt.

A fenntartó felkéri az intézmény vezetését, hogy intézkedjen a tanév szükség szerinti meghosszabbításáról azzal, hogy az első féléves tárgyak teljesíthetőségét a következő félévek során lehetőség szerint biztosítsák.

Színház- és Filmművészetért Alapítvány

* “A veszélyhelyzet idején a felsőoktatást érintő egyes szabályokról” című rendelet szerint a vészhelyzet ideje alatt az egyetemek fenntartója érvénytelenítheti a félévet/tanévet, amennyiben valamilyen rendkívüli helyzet miatt nem lehet teljesíteni jogszerűen a tanulmányi kötelezettségeket. Rendkívüli helyzet okai lehetnek: közegészségügyi ok, közbiztonsági ok, természeti csapás, a tanév rendjét és a hallgatói jogok érvényesülését közvetlenül fenyegető, elháríthatatlan helyzet.