Eladják az SzFE jelenlegi épületeit

2021 január 10. vasárnap, 13:43

Az Uránia Filmszínház lesz az egyetem játszóhelye – értesült az atv.hu. A portál információi szerint a kollégisták már nem a Vas utcába térnek vissza.

Fotó: SzFE HÖK

2020. december 23-án a Magyar Közlönyben jelent meg egy kormányhatározat, amely szerint az új campus elkészülésééig a Színház- és Filmművészetért Alapítvány vagyonkezelésébe és az egyetem használatába kerül a 7488 helyrajzi számú budapesti ingatlan „B” épülete. A Mészáros utca 48–54. alatt található épület állami tulajdonban van, a mostani kormányhatározat arról rendelkezik, hogy az épület versenyeztetés nélkül kerül a Vidnyánszky-féle alapítvány vagyonkezelésébe, hogy innentől az egyetem használhassa az új campus felépüléséig – írja az Index.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetői az atv.hu-val közölték, hogy az egyetem polgárait és a nyilvánosságot is időben tájékoztatják majd az újdonságokról, és arról biztosítanak mindenkit, hogy sem a hallgatók, sem az oktatók nem kerülnek rosszabb körülmények közé, sőt, nagy fejlődést fognak tapasztalni.

Forrás: Index, atv.hu