Elbocsátották Soós Pétert, a Pinceszínház igazgatóját

2021 január 29. péntek, 19:09

Ferencváros polgármestere, Baranyi Krisztina azonnali hatállyal felbontotta Soós Péter, a Pinceszínház igazgatójának szerződését, amiért elvállalta, hogy tanítani fog a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, ám erről a színház fenntartóját előzetesen nem tájékoztatta.

Soós Péter a Pinceszínházban az A Gézagyerek olvasópróbáján / Fotó: Pinceszínház

A színigazgató a Mandinernek azt nyilatkozta, hogy Sára Balázs, Zalán János és Lajos Tamás felkérésére vállalta a tanítást az egyetemen a 2021 szeptemberében induló osztályban. (A polgármester szerint Soós Péter elismerte, hogy már 2021. január elsejével szerződése van az SZFE-vel, amiről nem tájékoztatta az önkormányzatot.) Mint mondta, ez egy félállás, amire valóban nem kért engedélyt a munkáltatótól, mert úgy vélte, hogy az oktatási tevékenység kivételt képez az ilyesfajta kötelezettség alól.

Soós Péter szerint a heti négyórás elfoglaltság nem okoz gondot a kerületi színház vezetésében, de ezt a polgármester másképp látja, ezért jegyző útján azonnali hatállyal felmondott neki. Az indoklás szerint Soós Péter magatartása “a munkáltatói jogkör gyakorlójánál bizalomvesztést eredményezett”.

Forrás: Index