Több mint egymilliárd forinttal támogatja a független előadó-művészeti szervezeteket az Emmi

2021 február 19. péntek, 4:23

Csaknem 1,3 milliárd forinttal támogatja a független előadó-művészeti szervezetek működését és szakmai programjaik megvalósítását idén az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Folyamatos a független előadó-művészeti szervezetek állami támogatása; idén is késedelem nélkül jelentek meg az állami pályázati kiírások – hangsúlyozza az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében a minisztérium.

Az Emmi emlékeztetett: a Magyarország költségvetésében biztosított állami forrásból a pályázati rendszeren keresztül részesülhet támogatásban működése elősegítésére és produkciói kivitelezésére valamennyi budapesti és vidéki független színház, szabadtéri színház, nemzetiségi színház, független táncművészeti és zeneművészeti szervezet.

A pályázati modell célja, hogy a magyar előadó-művészeti szféra számára megteremtse a független, sokszínű, minőségi és pozitív alkotói körülményeket. A támogatási konstrukció ösztönözni kívánja a szervezetek misszióját a kulturális értékek megóvásában, minél szélesebb körű megismertetésében és átörökítésében, valamint az új alkotások létrehozásában – áll a közleményben.

A hétfőn meghirdetett pályázatok a https://emet.gov.hu/eloado-muveszeti-felhivasok-2021/ linken érhetők el. A pályázatok feltöltésének határideje: március 17.; a benyújtott pályázatokról született döntést április 30-áig hozza nyilvánosságra a támogató.

(MTI)