Őze Áron marad a dunaújvárosi színház igazgatója

2021 március 18. csütörtök, 10:06

Újabb öt évre Őze Áron színművészt nevezte ki a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza igazgatójának Pintér Tamás polgármester – közölte a dunaújvárosi önkormányzat.

A közlemény szerint a megbízatás július 1-től lép életbe. Emlékeztettek arra, hogy a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza vezetői pályázatára ketten pályáztak, Őze Áron mellett Ragány Misa.

Őze Áron / Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap/Dunaújváros Online

Pályázataikat a kormányrendelet alapján egy kilenc tagú szakmai bizottság bírálta el, amelynek március 3-i nem nyilvános ülésén, titkos szavazáson mindkét jelölt 5-5 szavazatot kapott (a tagok több pályázatot is támogathattak), vagyis mindkét pályázatot támogatták.

A kinevezési jogkör gyakorlója Dunaújváros megyei jogú város közgyűlése, ugyanakkor a veszélyhelyzet miatt a közgyűlés jogköreit a polgármester gyakorolja. Ezért Pintér Tamás a szakmai bizottság ülése után a közgyűlés tagjait véleményezésre kérte fel, a képviselő-testület pedig egyhangúlag Őze Áron pályázatát támogatta, így őt nevezte ki igazgatónak – olvasható a közleményben.

(MTI)