A Trafó kapja a Színházi Kritikusok Céhének különdíját

2021 július 19. hétfő, 4:04

A Színházi Kritikusok Céhének különdíját 2021-ben a Trafó – Kortárs Művészetek Háza kapja. Az intézményt a lezárások alatti online jelenlétért ismeri el szervezetünk.

A Színházi Kritikusok Céhe idén szeptemberben 42. alkalommal adja át a Színikritikusok díját. Mivel az elmúlt időszakot a koronavírus-járvány erősen érintette, a céh tagjai ideiglenesen átalakított kategóriákban a 2019/2020-as és a 2020/2021-es évadok emlékezetes és fontos teljesítményeit ismerik el. További változás, hogy idén nem a jelöltek listáját, hanem a díjazottak nevét egyenként hozzák nyilvánosságra a díjátadó est előtti hetekben.

Fotó: Nagy Gergő

A Színházi Kritikusok Céhének különdíját 2021-ben a Trafó – Kortárs Művészetek Háza kapja. Az intézményt a lezárások alatti online jelenlétért ismeri el a szervezet.

A már korábban bejelentett díjazottak:
A Színházi Kritikusok Céhe életműdíját Szakács Györgyi jelmeztervező kapja.
Posztumusz különdíjjal tisztelegnek Lengyel Anna dramaturgi, műfordítói, színházszervezői munkássága előtt.
Kurázsi díjjal ismerik el a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóit, oktatóit és dolgozóit, akik kiálltak egyetemük szabadságáért.

Az előző évek gáláihoz képest szerényebb ünnepségre 2021. szeptember 12-én 19 órai kezdettel kerül sor a Bethlen Téri Színházban, az eseményt a Színházi Kritikusok Céhének Facebook-oldalán élőben és ingyenesen közvetítik.