Nagy Péter István a legígéretesebb pályakezdő a színikritikusok szerint

2021 július 26. hétfő, 4:11

A Színházi Kritikusok Céhe tagjainak szavazatai alapján Nagy Péter István kapja a legígéretesebb pályakezdő kategória díját. A díjátadóra szeptember 12-én kerül sor a Bethlen Téri Színházban.

A Színházi Kritikusok Céhe idén szeptemberben 42. alkalommal adja át a Színikritikusok díját. Mivel az elmúlt időszakot a koronavírus-járvány jelentős mértékben befolyásolta, a céh tagjai ideiglenesen átalakított kategóriákban a 2019/2020-as és a 2020/2021-es évadok emlékezetes és fontos teljesítményeit ismerik el. További változás, hogy idén nem a jelöltek listáját, hanem a díjazottak nevét egyenként hozzák nyilvánosságra a díjátadó est előtti hetekben.

Fotó: SZFE

Először az 1998/1999-es évadban szavaztak a legígéretesebb pályakezdőkre. Fontosnak tartják, különösen a jelenlegi helyzetben, hogy a fiatal színházi alkotók továbbra is a figyelem középpontjában maradjanak. 2021-ben a legígéretesebb pályakezdő díját Nagy Péter István kapja.

A már korábban bejelentett díjazottak:

A Színházi Kritikusok Céhe életműdíját Szakács Györgyi jelmeztervező kapja.
Posztumusz különdíjjal tisztelegnek Lengyel Anna dramaturgi, műfordítói, színházszervezői munkássága előtt.
Kurázsi díjjal ismerik el a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóit, oktatóit és dolgozóit, akik kiálltak egyetemük szabadságáért.
A Trafó – Kortárs Művészetek Házát a lezárások alatti online jelenlétért a Színikritikusok díja különdíjával ismeri el a szervezet.

Az előző évek gáláihoz képest szerényebb ünnepségre 2021. szeptember 12-én 19 órai kezdettel kerül sor a Bethlen Téri Színházban, az eseményt Facebook-oldalukon élőben és ingyenesen közvetítik.