Béres Mártáé a legjobb színészi alakítás a kritikusok szerint

2021 július 30. péntek, 4:45

A Színházi Kritikusok Céhe tagjainak szavazatai alapján Béres Márta kapja a legjobb színészi alakítás díját. A díjátadóra szeptember 12-én kerül sor a Bethlen Téri Színházban.

A Színházi Kritikusok Céhe idén szeptemberben 42. alkalommal adja át a Színikritikusok díját. Mivel az elmúlt időszakot a koronavírus-járvány jelentős mértékben befolyásolta, a céh tagjai ideiglenesen átalakított kategóriákban a 2019/2020-as és a 2020/2021-es évadok emlékezetes és fontos teljesítményeit ismerik el. További változás, hogy idén nem a jelöltek listáját, hanem a díjazottak nevét egyenként hozzák nyilvánosságra a díjátadó est előtti hetekben.

Anna Karenina / Fotó: Kisvárdai Fesztivál

A legjobb színészi alakítás díját az Újvidéki Színház Anna Karenina című előadásában a címszerep megformálásáért Béres Márta kapja.

A már korábban bejelentett díjazottak:
A Színházi Kritikusok Céhe életműdíját Szakács Györgyi jelmeztervező kapja.
Posztumusz különdíjjal tisztelegnek Lengyel Anna dramaturgi, műfordítói, színházszervezői munkássága előtt.
Kurázsi díjjal ismerik el a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóit, oktatóit és dolgozóit, akik kiálltak egyetemük szabadságáért.
A Trafó – Kortárs Művészetek Házát a lezárások alatti online jelenlétért a Színikritikusok díja különdíjával ismeri el a szervezet.
2021-ben a legígéretesebb pályakezdő díját Nagy Péter István kapja.

Az előző évek gáláihoz képest szerényebb ünnepségre 2021. szeptember 12-én 19 órai kezdettel kerül sor a Bethlen Téri Színházban, az eseményt Facebook-oldalukon élőben és ingyenesen közvetítik.