Kisorsolták a Magyar Drámaíró Verseny témáját

Az igazságügyi rovartan című cikk alapján írta meg a darabokat szombat éjjel a három szerző a Magyar Drámaíró Versenyen, amelyet a budaörsi Latinovits Színházban rendeznek meg a magyar kultúra napjához kapcsolódva.

 
“A gondviselés hálót tud szőni az ember alá” – Interjú Szarvas Józseffel

Szarvas József a Dandin György címszerepére kapott meghívást a Csokonai Színházba, s bár már régen eltávolodott a várostól, igent mondott a megcsalt férj szerepére.

 
„Megtisztul a lélek” – Tréfás Györgyről nyílik kiállítás Debrecenben

Megtisztul a lélek címmel fotó-és plakátkiállítás nyílik Tréfás György operaénekes emlékére január 22-én (vasárnap) 17 órakor a Csokonai Színház Nézőtéri büféjében és az első emeleti folyosón.

 
Táncfarsang, premierek és zenés irodalmi est is vár a nyíregyházi színházban

Bár a naptári év decemberben véget ért, a színházi évad még javában tart. A közelgő programokról Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója beszélt a január 20-án tartott sajtótájékoztatón.

 
Szép jó estét, Mr. Green! – Főszerepben Székhelyi József a Veres1 Színházban

A Veres1 Színház az ebben az évadban debütált Kortárs-bérlet legújabb előadásaként mutatja be Jeff Baron: Szép jó estét, Mr. Green! című darabját február 1-jén.

 
“Gregor József is szívesen beállna” – Opera- és balettbemutatók a szegedi színházban

Donizetti Don Pasquale című vígoperáját, Mozart Varázsfuvolájának gyermekváltozatát és a Szegedi Kortárs Balett Abszurdia című produkcióját mutatja be februárban a Szegedi Nemzeti Színház.

 
Sztárcsinálók – Rockopera készül Tatabányán

A hazai zenés színház egyik kiemelkedő alkotása, a Sztárcsinálók próbáival kezdték az évet a tatabányai teátrum művészei.

 
A magyar kultúra napja – Zenés színdarabbal és versmondással ünnepelnek Fejérben

Zenés színdarabbal, versmondással, nyílt nappal és író-olvasó találkozóval ünneplik a magyar kultúra napját Fejér megyében.

 
Börtönszínházi előadás született Miskolcon Harsányi Attila rendezésében

Január 26-án különleges alkalomra készül a Miskolci Nemzeti Színház Egy óra versek között című sorozatában.

 
A Grecsó-testvérek, a Vodku fiai és Écsi Gyöngyi is Veszprémbe készülnek

Bemutatják A Szent Korona és koronázási kincseink nyomában című filmet, könyvbemutatók várják az érdeklődőket és Cseh Tamásra emlékeznek dalaival a magyar kultúra napja alkalmából Veszprémben.

 
Hétfőn adják át a Bárka-díjakat Békéscsabán

Hétfőn adják át a Bárka-díjakat, értékelik a múlt évi lapszámokat és bárkás tevékenységet, valamint bemutatják az idei első lapszámot a Békéscsabai Jókai Színház Sík Ferenc Kamaratermében.

 
A magyar kultúra napja – Faludy Györgyről is megemlékeznek Nógrád megyében

Faludy György költőről és a magyarok himnuszairól is megemlékeznek a Nógrád megyei kultúra napi rendezvényeken, amelyek sorában versmondó-versenyt és fotókiállítást is szerveznek.

 
Szvorák Katalin és Huszti Péter kapja idén a Madách-díjat

Madách Imrére emlékeznek pénteken Balassagyarmaton. A Nógrád megyei ünnepségen adják át a Madách-díjakat Szvorák Katalin népdalénekesnek és Huszti Péter színművésznek.

 
Mi is az a beavató színház és milyen célokat szolgál? – Láposi Réka ad választ

Mi is az a beavató színház és milyen céllal alkalmazzák? Hogyan fejlődik ezáltal a fiatalok személyisége? Hogyan segít megérteni egy előadást? 

 
Újra színpadra lép gróf Nádasdy Borbála

Egyeztetési nehézségek miatt a Veszprémi Petőfi Színház egy meglepetéssel szolgál.