Nyárra befejezik a Pécsi Horvát Színházat

2016 november 10. csütörtök, 17:04

Megkötötték a támogatási szerződést, így nincs akadálya annak a 100 millió forintnak a lehívására, amivel az állam segíi a horvát színház félbeszakadt felújításának befejezését.

Már két év is eltelt a Pécsi Horvát Színház eredeti átadási határideje óta, de a felújítást azóta sem fejezték be, a társulat ma is albérletben kénytelen játszani.

pecsi-horvat-szinhaz

Pécsi Horvát Színház

A munkálatokkal megbízott kivitelező előbb a csapadékos időjárás okozta csúszások miatt haladékot kért, ezzel az átadás határideje 2014 végére módosult. Mivel addigra sem sikerült befejezni a munkát, sőt, kiderült, hogy a szomszédos ingatanok is kárt szenvedtek az építkezés során, a város tavaly azonnali hatállyal felmondta a vállalkozóval kötött szerződést, azóta lényegében nem történt semmi.

A beruházásra rendelkezésre álló pénz ekkor már nem volt elég a befejezéshez, ekkor sietett a pécsiek segítségére az állam. Néhány hete bejelentették, hogy százmillió forintos támogatás érkezik az építkezés folytatásához. A megállapodást a legutóbbi közgyűlésen szerződésbe is foglalták, így már nincs akadálya a pénz lehívásának. Az egyezségbe foglaltak szerint a befejezés határideje 2017. július 30.

Az eredetileg 560 millió forintos állami támogatás segítségével induló beruházás végső költsége tehát a mostani 100 milliós állami hozzájárulás – és a pécsi önkormányzat által biztosítandó további 50 millió forint – révén csaknem 800 millió forintra emelkedik.

Forrás: Pécsi Újság