Szegedre érkezik Hernádi Judit zenés estje

2016 november 13. vasárnap, 14:05

A HERNÁDI pont című önálló zenés est november 17-én látható a szegedi IH Rendezvényközpontban.

hernadi_6m6c8950

Fotó: Mészáros Mátyás

Az Orlai Produkció ajánlója:

A nemrég kerek születésnapot ünneplő művésznő egyfajta összegzésként készítette el a produkciót: mesél benne magánéletéről, régi szerelmekről, pályájáról, színházról és filmről, sikereiről és kudarcairól, és arról, hogy is érzi magát manapság – és közben elénekli sok népszerű dalát.

Hernádi Judit Jászai Mari-díjas, Érdemes művész 1956-ban született Budapesten. A Színház- és Filmművészeti Főiskola után a Vígszínházhoz került. 1986 óta – kisebb megszakítással – szabadúszóként dolgozik. Jelentős színházi munkái mellett számos filmben és tévéjátékban szerepelt, szinkronszínésznőként számtalan filmben hallható jellegzetes hangja és hangoskönyveken is közreműködött – emellett számos lemeze is megjelent az elmúlt évtizedekben, valamint népszerű kabaré- és paródiaműsoroknak is kedvelt szereplője.

Az Orlai Produkciós Iroda berkein belül létrehozott új estje egy minden szavában igaz, mégis egy kicsit színpadra fogalmazott vallomás, amiben van zene, látvány, vers, színdarabrészlet, vetítés, emlékek és saját szövegek, és mindezekből összeáll egy személyes hangú, mégis szórakoztató és izgalmas egész. Az est rendezője Pelsőczy Réka, Hernádi Juditot Heilig Gábor és zenekara kíséri.

„A pályám során éreztem már korábban is néhányszor, összegyűlt annyi anyag – szövegek és dalok, köztük olyanok, amelyeket nekem írtak –, amelyek azóta is folyamatosan foglalkoztatnak. Amelyeket, úgy érzem, jó lenne elmondani, elénekelni egybegyűjtve is. Nem csak felhalmozódtak ezek a fejemben, hanem át is alakultak az idők folyamán. Nemrég volt olyan szerencsém, hogy Orlai Tibor pont arra kért, hogy állítsak össze egy önálló estet. Amikor egy ilyen felkérést meghall az ember, először nem akarja elvállalni, aztán belemegy, a végén pedig – remélhetőleg – nagyon örül, hogy belevágott. Természetesen, ha egy magamról szóló estet állítok össze, nem maradhat ki a „Sohase mondd” című dal. Nem is akarom kihagyni, hiszen szorosan hozzám tartozik” – mondta a művésznő egy interjúban a HERNÁDI pont születéséről.

hernadi_6m6c9188

Fotó: Mészáros Mátyás

Hernádi Judittal november 17-én, csütörtök este 19.00 órakor találkozhatnak a nézők az IH Rendezvényközpontban. Az est a MASZK Egyesület szervezésében érkezik Szegedre, jegyek az IH-ban és a Belvárosi Moziban vásárolhatók nyitvatartási időben, valamint online a Ticketportal hálózatában kaphatók. A jegyár elővételben 3500 Ft, az előadás napján 3900 Ft.