10 ezernél is több bérletes Sopronban

2016 november 15. kedd, 14:37

Lezárult a bérletvásárlás időszaka a Soproni Petőfi Színházban, több mint tízezren életek ezzel a lehetőséggel – tájékozatta a színigazgató az MTI-t.

sopron

Pataki András utalt arra, hogy tavaly valamivel több mint tízezer bérletese volt a Soproni Petőfi Színháznak, ezt a számot tartják idén is. Az óvodásoknál csaknem ezer, az általános és középiskolásoknál csaknem hétezer, a felnőtteknél pedig több mint kétezer a bérletesek száma.

A direktor kiemelte még, hogy a próbák, előadások mellett nagy hangsúlyt fektetnek a műhelymunkára is. A társulat tagjai ezért tíznapos workshopon vesznek részt. A színészeknek Alexandre Colpacci párizsi rendező ad mesterkurzust november közepén, a táncosoknak pedig Alekszej Batrakov, a szaranszki balett-társulat igazgatója tart foglalkozásokat februárban.

Pataki András megemlítette még, hogy a Sopron Balett két produkciója, a Labirintus, valamint a Mozart szelet meghívást kapott a budapesti SŐT7 fesztiválra, amely a vidéki táncműhelyek egyik találkozója. Az emberi útkeresést is felidéző táncjátékot, illetve a három tételes táncetűdöt a fővárosi közönség november 20-án láthatja – mondta.

Hozzátette: már készülnek a táncosok a Diótörőre, amelyet William Fomin rendez és a premier december 3-án lesz orosz, japán és ukrán vendégművészek közreműködésével, a rendező is színpadra lép majd a darabban.