Milliókkal nőtt a nyíregyházi színház bevétele

2016 november 25. péntek, 16:59

Növelte bérleteseinek számát a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház, ahol további akciókat indítottak, amelyekbe bevonták a helyi Sportcentrumot és a Kosárlabda Nonprofit Kft.-t is.

dsc_0053

Kirják Róbert, a teátrum ügyvezető igazgatója pénteken, egy sajtótájékoztató keretében elmondta, hogy jelentősen – több mint 1100 darabbal – növekedett az eladott bérletek száma a múlt évhez képest, ami csaknem 3,4 millió forint többletbevételt eredményezett a színháznak.

Hozzátette, hogy a kamaraszínpad előadásaira 15 százalékkal többen vásároltak állandó belépőt, s tovább nőtt az óvodás, az általános  és középiskolás bérletesek száma is.

Az igazgató közölte, hogy az évad januárban induló második felére új bérletformát vezettek be, amelyet a vidám, zenés darabok kedvelőinek ajánlanak. Három nagyszínpadi előadást, a Függöny fel!, a Castel Felice és a Hello, Dolly! című darabot tekinthetik meg a bérletet váltók, illetve a kamaraszínpadon a Főfőnök című művet.

A karácsony alkalmából a színház adománygyűjtést is szervez a nyíregyházi Periféria Egyesülettel közösen, a teátrum karácsonyfája alá bárki elhelyezheti könyvadományát, amit a rászoruló gyermekekhez juttatnak majd el.

Megemlítette még, hogy a Képzelt riport az amerikai popfesztiválon című darabot – amelyet eddig 5677 néző tekintett meg – decemberben három alkalommal bérleten kívüli előadáson is láthatják a nyírségi színházkedvelők.

A sajtótájékoztató keretében írta alá együttműködési szerződését a színház a Nyíregyházi Sportcentrummal, valamint a Kosárlabda Nonprofit Kft.-vel. Sitku Ernő, a sportszervezetek élsportigazgatója, ügyvezetője elmondta: a szerződés alapján a teátrum bérletesei 50 százalékos kedvezménnyel válthatnak belépőt a bajnokesélyes NB I-es nyíregyházi női röplabdacsapat, valamint az NB I/B-s férfi kosárlabdázók bajnoki mérkőzéseire.

Színház.org