Folytatódhat a Pécsi Horvát Színház felújítása

2016 december 22. csütörtök, 17:13

Megkötötték az új vállalkozói szerződést, így folytatódhat a Horvát Színház felújítása. A remények szerint jövő nyárra elkészülhet a több mint félmilliárdos beruházás – számolt be a pecsma.hu.

Szeptemberben számoltak be arról, hogy a kormány újabb százmillió forintos támogatást nyújt a Pécsi Horvát Színház felújítási munkálatainak befejezéséhez.

Fotó: pecsma.hu

Az új Pécsi Horvát Színház alapkövét 2014. április 2-án tették le. A munkálatokat azonban a kivitelező cég nem fejezte be határidőre, ráadásul a környező ingatlanokban is kárt okozott. Az önkormányzat szerződést bontott a vállalkozóval, az azóta eltelt időszakban pedig gyakorlatilag leállt a munka.

Bognár László, a Kulturális és Köznevelési Bizottság elnöke a pecsma.hu-nak elmondta, hogy a kivitelezés befejezését végző vállalkozóval 2016. november 11-én már megkötötték a szerződést, így a munkaterületen a szükséges előkészítő feladatok elvégzése után hamarosan megkezdik a munkálatokat.

Az első hónapban a munkaterület lehatárolása, az eddig elkészült szerkezetek és környező épületek állapotfelmérése fog megtörténni. Az épület jelenleg szerkezetkész állapotban van, a bővítmény szerkezete részben készült el. A tervek szerint a teljes körű kiviteli munka befejezésének határideje a szerződés megkötésétől számított hat hónap, azaz 2017. május 11.

Forrás: pecsma.hu