Körtvélyessy Zsolt a kecskeméti színház örökös tagja lett

2017 január 14. szombat, 16:13
Különleges meglepetés várta a kecskeméti színház örökös tagjait csütörtök délután, a teátrumban megrendezett ünnepségen.

Cseke Péter direktor tűzzománc plakettet nyújtott át az „elit klub” tagjainak, amely ezentúl együtt jár a rangos címmel.

– Az örökös tagságnak különleges jelentősége van számunkra – fogalmazott Cseke Péter. – Tehetség, elhivatottság, szakmai alázat, a közönség szeretete és tisztelete épp úgy elengedhetetlen feltétele, mint a kecskeméti színházhoz, annak társulatához és a városhoz való kötődés. Régi vágyam volt, hogy az örökös tagság ne puszta cím legyen Kecskeméten, ezért felkértem Balanyi Károly Ferenczy-díjas zománcművészt, hogy tervezzen meg és készítsen el egy plakettet, amely méltó szimbóluma lehet a színházunk által adható legnagyobb elismerésnek.

A kecskeméti teátrumnak Horváth Ferenc halálát követően hét örökös tagja maradt: Jablonkay Mária, Kiss Jenő, Marinkovics Józsefné, Réti Erika, Sára Bernadette, Lengyel Jánosné Simon Ibolya és Sirkó László, akik közül egyedül a Hévízen élő Simon Ibolya nem tudott részt venni a találkozón.Az esemény Körtvélyessy Zsolt számára tartogatta a legnagyobb meglepetést, ő ugyanis az utolsó pillanatig úgy tudta, hogy csütörtök délután rendkívüli értekezleten kell részt vennie.- Meghatott a bejelentés! – mondta az ünnepség után a színművész. – Sokat jelent számomra az örökös tagság. Megtiszteltetés és nagy öröm, köszönöm mindenkinek!Körtvélyessy Zsolt pályakezdőként került a kecskeméti színházhoz. Majd Békéscsaba, Szolnok, Szeged, Miskolc és Budapest után 2008-ban tért vissza a hírös városba, ahol azóta folyamatosan játszik. A Jászai Mari-díjas és Érdemes művész Körtvélyessy Zsoltot jelenleg Shakespeare Vízkeresztjében, és a napokban bemutatott Csehov-darabban, az Apátlanulban láthatja a közönség.