Tatabánya kultúrájáért díjat kapott Crespo Rodrigo – Újra indul a Jászai Mari Színházért

2017 február 03. péntek, 10:02

Tatabánya kultúrájáért díjat kapott Crespo Rodrigo, a Tatabányai Jászai Mari Színház igazgatója.

Crespo Rodrigót 2010 őszén szavazta meg a tatabányai képviselőtestület a megye legnagyobb kulturális intézményének az élére, a színházat pedig 2011 januárjában vette át.

– Az én célom az volt, hogy jó színházat csináljunk. Olyat, amilyet szeretnek az emberek. Szerencsére úgy látom, hogy ez sikerült is, hiszen az elmúlt hat évben egyre többen látogatják az előadásainkat. Ugyanakkor minden téren elmondható, hogy sokat fejlődött a színház, hiszen a marketing vagy gazdasági területen is jobbak vagyunk – fogalmazott az o2hir.hu-nak a direktor.

A színház életében hatalmas ugrást jelentett, amikor a 2014-15-ös évadban saját társulatot állíthatott fel a Jászai, jelenleg tizenhárom visszatérő színművészt láthat a színpadon a közönség.

 – Tavaly meghívást kaptunk a POSZT-ra (Pécsi Országos Színházi találkozó), díjakat kaptunk, más fesztiválokra is meghívtak bennünket. Mindezeket egybevéve úgy gondolom, hogy szép hat év van mögöttünk. Azt nem mondom, hogy nincs mit tennünk, éppen ezért pályáztam újra, mert úgy gondolom, hogy lehet még tovább fejlődni – tette hozzá Crespo Rodrigo.

Forrás: Tatabányai Jászai Mari Színház, o2hir.hu