Gergye Krisztián, Lukáts Andor és Böhm György is rendez jövőre Zalaegerszegen

2017 február 09. csütörtök, 9:15

8 nagyszínpadi előadást és egy stúdiószínházi darabot tűz műsorra a 2017/2018-as évadban a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház – ismertette a kőszínház következő évadának műsortervét szerdai sajtótájékoztatóján a színház igazgatója.

Besenczi Árpád elmondta: a nagyszínpadi előadások sorát a Család ellen nincs orvosság című vígjáték nyitja, Ray Cooney darabját október 7-én mutatják be rendezésében. Az évad a nagysikerű Webber-musicallel folytatódik, az Evita című produkciót Böhm György állítja színpadra.

A 2018-as esztendőben elsőként Székely János Caligula helytartója című, általános érvényű igazságokat megfogalmazó színművét tűzik műsorra, a darabot Sztarenki Pál állítja színpadra. Márciusban Arthur Miller Az ügynök halála című drámáját mutatják be Lukáts Andor rendezésében, az előadás Ecsedi Erzsébet és Farkas Ignác jutalomjátéka lesz.

Az évadot zenés darab zárja: a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalt április 13-án láthatja a közönség.

Sztarenki Pál művészeti vezető a műsortervben szereplő ifjúsági előadásokról elmondta: szeptember 27-én Karinthy Frigyes Tanár úr kérem című művét mutatják be Szakonyi Károly átiratában. A darab kerettörténetét egy érettségi találkozó adja, az egykori diákok Karinthy novelláin keresztül elevenítik fel a múltat, a sok humorral fűszerezett történetekben megjelennek a mű klasszikus figurái – emelte ki Sztarenki Pál, aki egyben a darab rendezője is.

Novemberben a Szent Péter esernyője című vígjátékot tűzik műsorra: a Mikszáth Kálmán klasszikus regénye nyomán Deres Péter írt színpadi adaptációt Moravetz Levente rendezésében mutatják be. A következő év első hónapjában Mese kamaszoknak és felnőtteknek alcímmel J.M. Barrie Pán Péter című alkotását mutatják be. A skót regény- és drámaíró művének színpadi változatát a rendező, Bereczki Csilla készítette – ismertette Sztarenki Pál.

Hozzáfűzte: néhány év szünet után ismét tartanak egy stúdiószínházi bemutatót is. Müller Péter Akutagawa Ryunosuke elbeszélése nyomán írt, A vihar kapujában című drámát Gergye Krisztián rendezésében január 26-án mutatják be a stúdióteremben, mely jelenleg a bábszínházi előadások színtere. Az előadás szervezése sok munkát igényel majd, de a stúdió-előadásoknak továbbra is a színház integráns részének kell maradnia – hangsúlyozta a művészeti vezető.

Sztarenki Pál kitért arra is, hogy idén több mint 11 ezren váltottak bérletet a Hevesi Sándor Színház előadásaira, ami a színház történetében az eddigi legnagyobb nézőszámot jelenti.

A 2017/2018-as évadban a korábban bemutatott Tantermi deszka elnevezésű középiskolás beavató színházi előadások, valamit a lakásszínházi produkciók is műsoron maradnak.

Forrás: Színház.org, MTI, Hevesi Sándor Színház