Massza – A cybertér veszélyeiről készített nevelési előadást a RÉV

2017 február 14. kedd, 12:26

A RÉV Színházi és Nevelési Társulat február elején mutatta be Győrben Massza című komplex színházi nevelési előadását, amely Kalapos Éva azonos című ifjúsági regényéből készült.

A RÉV ajánlója:

Az előadás dramaturgja és színházi nevelési konzulense Romankovics Edit, az előadást rendezte Tóth Miklós.

RÉV Színházi és Nevelési Társulat / Massza / Fotó: Mezősi Kristóf

A bullying (megfélemlítés), valamint a cyberbullying (kibermegfélemlítés) sajnos hazánkban is egyre elterjedtebb, hiszen az online arctalanság, anonim lét olyan bátorságot ad a fiatalok kezébe, ami ennek a fajta zaklatásnak táptalajt adhat. A kibermegfélemlítést a The National Crime Prevention Council az alábbi módon fogalmazza meg: “Olyan esetek, amelyek az internetet, mobiltelefonokat, illetve internetes eszközöket használnak arra, hogy rövid szöveges üzeneteken, illetve internetes posztokon keresztül, vagy képek segítségével, más ember megsértésére, illetve zaklatására irányulnak.”

Előadásunk helyszíne: egy tanterem.

RÉV / Massza / Fotó: Mezősi Kristóf

Annak a kilencedikes osztálynak a terme, melynek tagja Patrik és Dina, valamint kettejük kibontakozó szerelmének féltékeny figyelője: Győző.

Patrik egyrészt egy átlagos 14 éves srác. Normális a családja, és úgymond normálisak a barátai is. Mégis elüt az átlagostól: színésznek készül, ha teheti, verseket tanul. Beleszeret Dinába, az osztály legszebb lányába. Aztán zaklatni kezdik, Győző és barátja, Subi. Offline és online egyaránt. Elveszik a kajáját, pénzét. Ráírnak a neten mindenféle szemétséget, később megfenyegetik életveszélyesen.
Megfélemlítik, a cybertérben pedig teljesen elvész a kontroll. Patrik teljesen kifordul önmagából és olyat tesz, amire soha még csak gondolni sem mert volna.
Hogyan vezetett Patrik útja idáig?

RÉV Színházi és Nevelési Társulat / Massza / Fotó: Mezősi Kristóf

Az előadás februártól Győrben a Generációk Házában, valamint a győri középiskolákban látható.
Érdeklődés: rev@revszinhaz.hu

színész – drámatanárok: Bálint Betty, Balla Richie, Bársonyosi Dávid, Nagy Zsolt Zsozsa, Lakatos Dorina, Szántó Dániel
író: Kalapos Éva
dramaturg, színházi nevelési konzulens: Romankovics Edit
rendező: Tóth Miklós

További előadások: február 17. 20. 21. 22.