Templomturnéra indul a Somnakaj

2017 március 02. csütörtök, 16:03

A Somnakaj produkció mára már projektté nőtte ki magát. 2017-ben országos, közel 100 állomásból álló templomi koncertturnéra indulnak.

Az alkotók ajánlója:

A Somnakaj csapat célja a templom turnéval, hogy bevigye a hívő emberek közegébe is a roma kultúra szépségét. Ráirányítsa a figyelmet az elfogadás fontosságára, az előítéletek csökkentésére. A projekt célja, hogy tudatosítsa a mindennapokban az együtt és egymásért gondolkodás fontosságát, valamint útmutatást és biztatást jelentsen mindazon fiatalok számára, akik nehéz szociális körülményeik ellenére is elindulnának az életben és kitűznek maguk elé megvalósítandó célokat.

Somnakaj

Somnakaj

Ezen célok megvalósulását és gondolatok terjesztését szolgálják a Somnakaj csapat által elindított törekvések, mint pl. a templom koncertturné. A tervek szerint ez egy ökumenikus koncertturné lenne, ahol a magyarországi jelentős egyházak fogadják be ezt a programot. Ez a turné nem “csak” koncertekből áll, hanem adománygyűjtő körút is egyben a helyi egyházfők segítségével, irányításával. Az adományokat az Alapvető Egyesület gyűjti össze és szállítja le az adott város plébániájára, hogy azok kiosztásra kerülhessenek a rászorulók között.

Az első ilyen templomi koncert a Békéscsabai Evangélikus Kistemplomban lesz 2017. március 12-én, 18.00 kezdettel. Vendég: Kökény Attila.

A turné második állomása Debrecen, ahol a Református Nagytemplomban tartják meg a koncertet. Időpontja 2017. március 31., 18.00. Vendég: Kökény Attila és Szakács Hajnalka, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház művésze, a Somnakaj produkció címszereplője.