A New York-i páparablás – Papp János főszerepben Veresegyházon

2017 március 21. kedd, 12:13

A Veres1 Színház március 25-én mutatja be João Bethencourt: A New York-i páparablás c. vígjátékát Papp János, Csonka András és Székhelyi József főszereplésével, Szurdi Miklós rendezésében.

Ajánló a darab elé:

Köztudott, hogy a pápa a világon legjobban őrzött közjogi személyiség. Golyóálló pápamobilon közlekedik, testőrök hada védelmezi és a közelébe férkőzni is lehetetlen. Az hogy valaki elrabolja egyszerűen képtelenség. De mi van akkor, ha valakinek még is sikerül, ráadásul úgy, hogy nem is akarja?

Vagy lehet, hogy a pápa önmagát rabolta el? Esetleg egyszerűen átugrott a rabbihoz összeütni egy kóser vacsorát és lejátszani néhány parti sakkot? És mit lehet követelni egy elrabolt pápáért? Megannyi abszurd kérdés és felvetés egy abszurd komédiában ami minden abszurditása mellett rendkívül emberi és őszinte. Emberek emberi helyzetekben emberként működnek egy emberi célért. Na, ez már tényleg abszurd! Vagy csak már megszoktuk a körülöttünk levő világ kegyetlenségét és azt találjuk lehetetlennek, ami a legtermészetesebb kellene legyen?

Mi csak kérdezünk, a választ a nézőnek kell megtalálnia. Szerencsés esetben egyre gondolunk és cinkosan összekacsintunk: talán tehetünk mi is valamit még, hogy akár csak egy napra jobb legyen ez a világ! Mondjuk semmiképp ne raboljuk el a pápát…

Papp János, Csonka András és Székhelyi József (fotó: Veres1 Színház)

Papp János, Csonka András és Székhelyi József (fotó: Veres1 Színház)

João Bethencourt:
A New York-i páparablás
vígjáték két részben

IV. Albert pápa – Papp János
Samuel Leibowitz – Csonka András
Sara, a felesége – Zorgel Enikő
Irving, a fia – Szabó Arnold
Miriam, a lánya – Csáki Edina
Meyer rabbi – Székhelyi József
O’Hara bíboros – Janik László

Díszlet: Varsányi Anna
Jelmez: Fekete Mónika
Dramaturg: Varsányi Anna
Rendező: Szurdi Miklós

Premier: 2017. március 25.

A Veres1 Színház saját produkciója