Táncra fel! – Flashmob akció készül Miskolcon

2017 március 25. szombat, 18:07

Különleges flashmob akcióval hívják fel a figyelmet a Miskolci Balett tagjai és helyi diákok áprilisi 2-án 11 órától az április végén megrendezésre kerülő Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztiválra.

Szinva terasz

Szinva terasz

Majdnem ötven táncos mozdul majd egyszerre a Szinva-teraszon, bebizonyítva, hogy a kortárstánc nem egy elvont, megfoghatatlan valami, hanem szórakoztató, érdekes és mindenki számára érthető. A táncakcióban a Miskolci Baletten kívül a Balázs Győző Református Líceum és az eLTE Best Dance Company táncosai is részt vesznek, együtt népszerűsítve a táncot és felejthetetlen élményt szerezve a belvárosba látogató közönségnek.

A flashmobhoz bárki csatlakozhat, így igazi közösségi táncélményt szerezhetnek a bátor vállalkozók. A Miskolci Nemzeti Színház közösségi oldalára kerül majd fel az a videó, amiből bárki elsajátíthatja a tervezett koreográfiát.

Az akció célja felhívni a figyelmet a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztiválra, amelyet idén először rendez meg a teátrum április 25-29. között. A találkozó programjában a hazai táncélet nagyjai mellett francia, lengyel, olasz és német együttesek is bemutatkoznak.