Csiszár Imre és Méhes László is rendez jövőre Szolnokon

2017 március 30. csütörtök, 14:19

Hat nagyszínpadi bérletes bemutatót tervez a 2017/2018-as évadban a szolnoki Szigligeti Színház – mondta a teátrum igazgatója szerdán, a Tisza-parti városban tartott sajtótájékoztatón. Balázs Péter kiemelte: a színháznak 13 ezer bérletese van, a darabok mindig teltházasak. Bérleteket május 3-tól lehet váltani, az árak nem emelkednek. Az évad augusztus 31-én az Anconai szerelmesek című bérletszünetes előadással kezdődik.

Szeptember 22-én mutatják be Molnár László rendezésében a Békeffi István-Stella Adorján szerzőpárostól a Janika című vígjátékot. Kertész Marcella jutalomjátékának ígérkezik a férje szerelméért küzdő asszony szerepe – mondta Balázs Péter. Október 6-án tűzik műsorra Méhes László rendezésében Somogyi Gyula, Eisemann Mihály, Zágon István szerzőktől a Fekete Péter című kisoperettet. Mindig nagy siker a balszerencsés főszereplő – Szente Vajk -, akinek végül a szerelemben lesz szerencséje – jegyezte meg az igazgató.

Szolnoki Szigligeti Színház

Szolnoki Szigligeti Színház

A kezdeti vidám darabok után Friedrich Dürrenmatt Fizikusok című politikai krimije következik Kiss József rendezésében, Kautzky Armanddal a főszerepben november 10-én. A világirodalom egyik legizgalmasabb, máig megdöbbentően aktuális politikai krimije különös, gazdag, elegáns világba repíti a nézőket. December 15-én mutatják be a Martos Ferenc-Huszka Jenő szerzőpárostól a Lili bárónő című operettet fülbemászó, megunhatatlan slágerekkel. A darabot Balázs Péter rendezi Lőrincz Judit és Járai Máté vendégszínészek főszereplésével. Február 16-án lesz látható Csiszár Imre rendezésében Shakespeare Macbeth című tragédiája Barabás Botond és Radó Denise főszereplésével.

A szezont március 30-án Szente Vajk, Galambos Attila, Bolba Tamás szerzők Csoportterápia című musicaljével zárják. A néhány éve bemutatott, friss, mai témájú, szórakoztató musical egy kis szobában játszódik, ahová sorban érkezik az a hat fiatal, akik csoportterápiára jelentkeztek. Ám a pszichológusra hiába várnak… Érdekesség, hogy az előadást a musical írója, Szente Vajk állítja színpadra – mondta a szolnoki színház igazgatója. Balázs Péter kiemelte: továbbra is műsoron tartják a gyerekeknek szóló Süsü, a sárkány című bérleten kívüli darabot Jankovics Anna rendezésében.

Kiss József színész-rendező a sajtótájékoztatón elmondta: a Szín-Mű-Helyben szeptember 23-án lesz látható Marsha Norman Jóccakát, anya című darabja Radó Denise rendezésében. Novemberben két egyfelvonásos darabot mutatnak be közvetlenül egymás után a közönségnek a Szín-Mű-Helyben: Karinthy Ferenctől a Dunyakanyar című darabot, Molnár Ferenctől a Marsall című művet. A Szigligeti Színház társulata május 11-én a Vidám kísértet című darabot mutatja be a budapesti Klebelsberg Kulturkúriában, június 24-én a Szarvasi Vízi Színházban, június 25-én a békéscsabai önkormányzat díszudvarán. Május 20-án Szolnokon vendégeskednek a József Attila Színház művészei, az Angyalföldi ballada című darabot mutatják be.

Szeptember 2-án az Anconai szerelmesek című vígjátékkal fesztiválon vesz részt a társulat a Klebelsberg Kulturkúriában. A vígjátékot október 10-től a fővárosi József Attila Színházban játsszák a szolnokiak havonta két-három alkalommal. Június 3-án a Tóth Ilonka című darabot tekinthetik meg a szolnoki nézők a Nemzeti Színház vendégjátékában.

Forrás: MTI, Színház.org