Pletykák – Neil Simon Szikora János rendezésében Székesfehérváron

2017 április 10. hétfő, 9:02

A Vörösmarty Színház utolsó nagyszínpadi bemutatója bohózat a javából.

Neil Simon, minden idők egyik legsikeresebb forgatókönyv- és drámaírójának darabját, a Pletykákat mutatta be szombaton a székesfehérvári teátrum társulata Szikora János rendezésében.

Neil Simon sikerdarabja a pletyka természetrajzán keresztül a naivságról, a prűdségről, a sznobságról szól, rengeteg jó ízlésű poénnal fűszerezve. A darab igazi örömjátékot kínál a benne szereplő színészeknek.

Négy előkelő házaspár érkezik egy házassági évfordulóra, a házigazdák azonban nincsenek sehol. A vendégek fantáziája elszabadul, szárnyra kelnek a pletykákra alapozott találgatások. Vajon hol az ünnepelt házaspár? Hová tűnt a teljes személyzet? Mi lesz így a vacsorával? Na és ki adott le lövéseket az emeleti szobában?

Végül persze minden megoldódik, minden félreértésre fény derül, a pletykák szertefoszlanak, de a főkérdés megmarad: hol töltötte estéjét a hiányzó házaspár? Krimibe hajló önfeledt komédiázás látható a bohózatok mestere, Neil Simon tollából a Nagyszínpadon.

Szereplők: Kiss Diána Magdolna, Lábodi Ádám, Závodszky Noémi, Egyed Attila, Kuna Károly, Varga Mária, Keller János, Váradi Eszter Sára, Kelemen István, Soltész Rita.