Hét előadás a nyíregyházi Szabadtéri Nyár 2017 programján

2017 április 20. csütörtök, 17:23

Június és augusztus között hat hétvégén, összesen hét előadással várja színházkedvelőket a szabadtéri színpad Nyíregyházán.
A Bessenyei téri színpad – a hagyományokhoz méltóan – idén is elsősorban vígjátékokkal, zenés és családi előadásokkal várja a közönséget – közölte Kirják Róbert, a szervező Móricz Zsigmond Színház igazgatója a programot beharangozó szerdai sajtótájékoztatón.

Nyíregyházi Szabadtéri Színpad

Nyíregyházi Szabadtéri Színpad

Tájékoztatása szerint június 23-án a Körúti Színház Eisemann Mihály és Szilágyi László Én és a kisöcsém című zenés bohózatával indítja az idei nyíregyházi szabadtéri színházi szezont, július 7-én pedig Forgách András Legyetek jók, ha tudok! című darabját állítja színpadra a Budaörsi Latinovics Színház. Július 14-én és 15-én Jerry Herman és Harvey Fierstein jegyezte Őrült nők ketrece című musicalje következik a Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház tolmácsolásában, július 21-én pedig a Operettszínház társulata látogat el Nyíregyházára Lajtai Lajos és Békeffi István népszerű darabjával, A régi nyárral.

Július 28-án az Orlai Produkciós Iroda művészei Joe Dipietro komédiáját A folyón túl Itália című előadást mutatják be, augusztus 4-én pedig Francis Veber Balfácánt vacsorára! című bohózatával zárja a szabadtéri szezont a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulata.

Kirják Róbert hozzátette, az utolsó szabadtéri előadás után felújítás miatt ideiglenesen bezár a szabadtéri színpad, a munkálatok várhatóan augusztus közepétől kezdődhetnek el. A szabadtéri színpad teljes rekonstrukciója a kormány támogatásával, közel 1 milliárd forintból valósul meg.

Forrás: MTI, Színház.org