Öt bemutatóra készül jövőre a veszprémi Pannon Várszínház

2017 május 04. csütörtök, 16:05

Öt bemutatója lesz a jövő évadban a veszprémi Pannon Várszínháznak, köztük a Béke presszó című ősbemutató, melyben a Vad Fruttik zenéje csendül fel.

 

Vándorfi László igazgató elmondta, hogy az évad során bemutatják Szirmai Albert, Bakonyi Károly, Gábor Andor Mágnás Miska című operettjét, Bernard Slade Jövőre veled ugyanitt és Békeffi István, Stella Adorján Janika című vígjátékát. A teátrum műsorra tűzi Dosztojevszkij Bűn és bűnhődés című művének színpadi változatát, valamint a Vad Fruttik, Likó Marcel és Géczi János közös alkotását, a Béke presszó című zenés játékot. Az igazgató arról beszélt, hogy a Mágnás Miska című operettben “alapvető embertípusok” tűnnek fel, akiket a stílusuk, a ruházatuk karakteresen jellemez. Hozzátette: az alsóbb társadalmi rétegektől kezdve az arisztokratáig sokféle ember megjelenik a műben, amelyben a félreértések számos komikus helyzetet szülnek.

A veszprémi Hangvilla

A veszprémi Hangvilla

A Jövőre veled ugyanitt című kétszereplős játék egy szerelmi kapcsolatot mutat be bizonyos fázisokban. Az extrém szituációk “megfacsarják a nézők szívét”, akik a történet során könnyen magukra ismerhetnek – fogalmazott Vándorfi László.

A színház soron következő bemutatója a Janika című vígjáték, melynek főszerepét Békeffi István feleségének, Turay Idának szánta. Stella Adorján a film forgatókönyve alapján írta meg a mű színpadi változatát. Az előadásban fontos szerepe van a hitelességnek, hiszen a női főszereplő a saját kamasz fiát alakítja a férje és a család előtt – fogalmazott a színházigazgató. Vándorfi László közölte: a Bűn és bűnhődés című mű színpadi változata a Pannon Várszínház műhelyében készül, érdekessége, hogy kizárólag élőzene hangzik el az előadásban.

A Béke presszó című zenés játék, melynek szövegkönyve most íródik, az inotai Béke Művelődési Házban játszódik. Az előadás során az idő relatívvá válik, nem egyértelmű, hogy a múltban vagy a jelenben vagyunk-e – fejtette ki az igazgató. A nézők egy abszurd szituációkkal tűzdelt, romantikus előadásra számíthatnak – fűzte hozzá.

Forrás: MTI, Színház.org