Párban a zenés és a kortárs – Új évad, új ciklus a székesfehérvári színházban

2017 május 20. szombat, 7:10

Dr. Szikora János igazgató, Bagó Bertalan művészeti vezető, Hargitai Iván prózai tagozatvezető, Horváth Csaba tánctagozat-vezető május 19-én sajtótájékoztatón ismertette a Vörösmarty Színház 2017/2018-as évadát. A sajtótájékoztatón jelen volt Kovács D. Dániel, a Leonce és Léna rendezője és Widder Kristóf, A hülyéje rendezője. A következő évad kínálatában a zenés, szórakoztató darabok mellett jelen lesz a kortárs irodalom is.

„Nem csupán a következő évad darabjait ismertetjük, hiszen ez egy új ötéves művészeti ciklus nyitánya is egyben” – mondta el a sajtótájékoztató elején dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója. Az elmúlt évektől eltérően a következő évad alapját markánsan jellemzik majd a zenés, szórakoztató darabok és a kortárs irodalom izgalmas, új drámái.

A nagyszínpadon hat bemutató várható: az évad első premierje Dés László − Geszti Péter − Grecsó Krisztián: A Pál utcai fiúk című zenés játéka lesz Keszég László rendezésében, ezt követi Georges Feydeau A hülyéje című bohózata Widder Kristóf rendezésében.

Tolcsvay László − Müller Péter − Müller Péter Sziámi: Isten pénze c. musicalét Hargitai Iván állítja színpadra, és a Veszprémi Petőfi Színházzal koprodukcióban készül.

Bagó Bertalan, Hargitai Iván, Horváth Csaba

Bagó Bertalan, Hargitai Iván, Horváth Csaba

Szabó Magda Régimódi történet c. családtörténetét Tasnádi Csaba, Bertolt Brecht Jóembert keresünk c. zenés színművét Bagó Bertalan rendezi. Murakami Haruki világhírű japán író Kafka a tengerparton című mágikus történetét Szikora János állítja színpadra. 

A Kozák András Stúdióban három bemutató lesz: Tasnádi István a társulat számára írt darabot, a Kartonpapa c. kortárs bohózat Hargitai Iván rendezésében lesz magyarországi ősbemutató. Jon Fosse: Halál Thébában c. görög drámatrilógiáját Horváth Csaba viszi színre, Line Knutzon Közeleg az idő c. komédiáját pedig Szabó K. István.

Dr. Szikora János

Dr. Szikora János

A Pelikán Kamaraszínházban George Büchner Leonce és Léna c. kereséstörténete nyitja azon különleges előadások sorát, amelyek meghatároznák a Pelikán arculatát a jövőben; az előadást Kovács D. Dániel rendezi.

Továbbá A kerek kő interaktív színházi játék, Kozáry Ferenc Erdőmuzsika c. beavató színházi előadása, a Pinokkió c. bábjáték a Ziránó Bábszínház előadásában és Kricsár Kamill Mese a Látóhegyről c. zenés kalandja várja a gyerekeket a Pelikán Kamaraszínházban.

Dr. Szikora János újdonságként említette, hogy megjelenik a színház repertoárkínálatában egy ún. tájrepertoár, amely, az elképzelések szerint a megye és régió kisebb településeit szolgálná ki a Vörösmarty Színház előadásaival.

Jövőre sem lesz jegy- és bérletár-emelkedés, a törzsbérletesek 2017. június 15-éig újíthatják meg régi helyüket. Amennyiben az új évadban más bérletet váltanának, a bérletcserét június 16-a és június 30-a között tehetik meg. Ezt követően várják az új bérletvásárlókat.