4 saját bemutatóval készül a Kőszegi Várszínház

2017 május 23. kedd, 13:37

Négy saját várszínházi bemutatót és számos programot kínál közönségének az idén 35 éves Kőszegi Várszínház.

Pócza Zoltán igazgató elmondta: családoknak szól például Dániel András Kicsibácsi és Kicsinéni című darabja, amelyet a szombathelyi Mesebolt Bábszínházzal közösen állítanak színpadra és amelynek bemutatója július 26-án lesz a Jurisics-vár lovagtermében. Hozzátette: nagyszínházi bemutató lesz július 13-án Johann Nepomuk Nestroy A talizmán című darabja Kelemen József rendezésében. A produkciót a premier után még hétszer láthatja a közönség.

Kőszegi Várszínház

Kőszegi Várszínház

Szintén saját várszínházi produkció Nyikolaj Koljada Murlin Murlo című “világvégi vígjátéka”, amelyet Gergye Krisztián rendez és az ő társulatával közösen mutatnak be július 7-én és 8-án. A negyedik saját darabot a Dumaszínházzal közösen állítja színpadra a Kőszegi Várszínház, ennek címe GarázsBanda, a bemutatója pedig a tervek szerint július 28-án lesz.

Pócza Zoltán szólt arról, hogy idén először egy helyi szerző kifejezetten kőszegi történéseken alapuló művét is bemutatják: Tóthárpád Ferenc Vadalma című darabja “félolvasó színházi előadásban” lesz látható és hallható június 19-én a vár lovagtermében.

Az igazgató tájékoztatása szerint a várszínházi játékok kísérőprogramja június 1-jén a Vojnich Erzsébet és Szüts Miklós alkotásaiból a vár lovagtermében rendezett kiállítás megnyitójával kezdődik, amit június 5-én ugyanott a Kőszegi Vonósok koncertje követ, június 9-én pedig egy ABBA és Retro Show szórakoztatja a közönséget.

A Kőszegi Várszínház nyári programjában természetesen idén is lesznek vendégelőadások, így például Ray Cooney Délután a legjobb, avagy a miniszter félrelép című darabját mutatják be a Pesti Művész Színház játékában, Gogol Egy őrült naplója című művét mutatja be a Katona József Színház társulata, Spiró György Árpád-ház című darabját mutatja be ismét közösen a Kőszegi Várszínház és a HoppART Társulat. A zenés darabok között szerepel a Muzsika hangja című előadás a Múzsák Társulat előadásában és Johann Strauss Cigánybáró című operettje a Dáma Díva Bt. – Csonka Zsuzsa Társulata produkciójában.

Pócza Zoltán közölte azt is: a gyerekeknek szól a Pöttömszínház, a szombathelyi Mesebolt Bábszínház előadásában A kíváncsi kiscsikó című mese, a Szóló szőlő, csengő barack, mosolygó alma című darab a Magyar Népmese Színház előadásában. A részletes program a teátrum weboldalán olvasható.

Forrás: MTI, Színház.org