Pécsi Nyári Színház – Ismét színpadra áll Vári Éva

2017 május 30. kedd, 13:06

Megkezdődött a jegyértékesítés a Pécsi Nyári Színház előadásaira. Június 21-től augusztus 6-ig 17 előadást tartanak a Káptalan Utcai Szabadtéri Színpadon.

Zenés játékok, komédiák, kacagtató ősbemutatók; a Pécsi Nyári Színház 25 millió forintos költségvetéssel 13 színjátékot hoz 17 előadásban másfél hónap alatt a belvárosba. Mint Vidákovics Szláven fesztiváligazgató az Új Dunántúli Naplónak elmondta, a jegyek online már kaphatók a www.pecsinyariszinhaz.hu-n, június elsejétől pedig közvetlenül is a Színház téren és a Horvát Színház Perczel utcai pénztárában.

Vári Éva a Boeing, Boeing próbáján (fotó: Tóth László, Pécsi Nemzeti Színház)

Vári Éva a Boeing, Boeing próbáján (fotó: Tóth László, Pécsi Nemzeti Színház)

Pécsre érkezik mások mellett Xantus Barbara, Ivancsics Ilona, Székhelyi József, Pindroch Csaba, Szikszai Rémusz, Csengeri Attila, Szabó Kimmel Tamás, Mészáros Máté, Kovács Patrícia, Takács Katalin és Vári Éva, aki nemrég jelentette be, hogy pihenésre van szüksége, mivel tizennyolc éves kora óta folyamatosan dolgozik. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő a Boeing, Boeingben játszik, és így az új évadban a Pécsi Nemzeti Színházban is látható majd.

A kaposvári társulat korábban állandó szereplője volt a pécsi nyári játékoknak. Most a Pesti barokkban Kern András az egyik főszereplő. Jön Gergely Róbert teátruma, a L´art pour L´art legújabb műsora, Pindroch Csaba pedig önálló esttel jelentkezik. A Boeing, Boeing saját bemutatón kívül mindenből csak egy előadás lesz (21 órától), egy-egy esőnappal.

Jövőre 40 éves lesz a nyári színház, akkorra már három helyszínben gondolkodnak a szervezők. A tervek szerint fel kell újítani a szabadtéri színpadot – egy korábbi számítás szerint ez legszűkebben is 120 millió forintba kerül. Az Anna utcai játszóhely a Horvát Színházzal várhatóan idén elkészül, a tettyei romoknál pedig kis kiigazításokkal újra előadásokat terveznek.

Forrás: Új Dunántúli Napló, Színház.org