Elültették a jövő évad fáját a kaposvári művészek

2017 június 04. vasárnap, 14:55

Június 2-án a Virágfürdőben ültette el a 2017/2018-as évad fáját a kaposvári művészek.

A hagyományt folytatva, a 2017/2018-as évadnak is választott fát a Csiky Gergely Színház Társulata. A Virágfürdő fogadja be a Csavart fűzt, amelynek csavaros, lendületes ágai a dinamikus, zenés – táncos, fiatalos, megújuló évadot vetítik előre.

Évek óta Kaposvár különböző pontjaira, a színház partner intézményeihez kerülnek a kiválasztott fák. Nagy örömünkre idén a Virágfürdő biztosít teret a számunkra.

Az ültetésen a színház igazgatója, dr. Fülöp Péter, Bozsik Yvette művészeti tanácsadó, Danso-Löffler Zita a Kaposvári Élmény- és Gyógyfürdő ügyvezetője, Varga Zsuzsanna színművésznő, Fándly Csaba, Mohácsi Norbert, Zsíros Linda és Roehnelt Zsuzsa a Csiky Gergely Színház Társulatának tagjai vettek részt.

“A csavartfűz vidám megjelenése mellett, az egyik legrégebben használt gyógynövény is. Láz- és fájdalomcsillapító hatása ismert. A színház társulata bízik, várja a több, mint 100 éves épület mielőbbi „gyógyulását”, a rekonstrukciót folyamatosan figyelemmel kíséri. A következő évadban még biztosan az Együd Árpád Művelődési Központban, az Agórában fogjuk játszani előadásainkat, ide várjuk hűséges közönségünket” – fogalmazott dr. Fülöp Péter.

Az évad fájának hagyományát 3 évvel ezelőtt vezette be a Csiky Gergely Színház akkori igazgatója Rátóti Zoltán. Első évben egy Ginkgo biloba fát ültettek a színház épülete mellé. Ezután partner intézménye, a Kaposvári Városi Sportcsarnok igazgatója, Dér Tamás alpolgármester fogadta be a Jézus Krisztus szupersztár című előadáshoz köthető Krisztustövist. Tavaly a társulat átköltözésével az évad fája is az Agóra elé került, egy Kislevelű hárs.