68 darabot kínál az egri nyári játékok

2017 június 18. vasárnap, 13:37

A hetedik alkalommal megrendezett Egri Érsekkerti Nyári Játékok keretében július 14-től egy hónap alatt 68 felnőtt és gyermek színházi előadást tekinthetnek meg a nézők.

Tatár Gabriella, a játékokat szervező Pinceszínház Eger Művészeti Egyesület elnöke közölte: igyekeztek olyan darabokat keresni, amelyek elsősorban felhőtlen kikapcsolódást kínálnak. A felnőtt előadások között újdonság Neil Simon vígjátéka, a Mezítláb a parkban.

A repertoárból az egyesületi elnök kiemelte Ray Cooney és John Chapman Kölcsönlakás című bohózatát. A vígjátékban a férfiak és nők között meglévő félreértések és titkos szándékok vezetnek a komikumhoz. Ismét előveszik Doris és George történetét, a világ talán leghosszabb egyéjszakás kalandját. A fordulatos cselekmény Még egyszer veled ugyanitt címmel folytatódik.

Méhes László / Kölcsönlakás - olvasópróba / Fotó: Gál Gábor, pinceszinhazeger.hu

Méhes László / Kölcsönlakás – olvasópróba / Fotó: Gál Gábor, pinceszinhazeger.hu

A gyerekeket négy darabbal várják a színészek. Közülük újdonság lesz Lázár Ervintől A négyszögletű kerek erdő. Dömdödöm és társainak története 1986-ban elnyerte az Év Könyve jutalmat, és azóta is sok gyermek és felnőtt kedvence.

A Pinceszínház vezetője elmondta, hogy a programhoz kapcsolódóan – augusztus 7-14. között – a VI. Egri Nemzetközi Alkotó- és Művésztelep 16 rangos hazai és külföldi alkotót is vendégül lát Egerben. A magyar alkotók mellett orosz, bolgár és német vendégek is lesznek. Ők nyílt nappal, és egy különleges performansszal készülnek. “Úgy látjuk, hogy sokan szeretik az előadásainkat. A rendszeres nézőinkre gondolva idén először színházbérletet is lehet vásárolni” – mondta az MTI-nek Tatár Gabriella.

Csoportterápia / Fotó: Gál Gábor, pinceszinhazeger.hu

Csoportterápia / Fotó: Gál Gábor, pinceszinhazeger.hu

Tájékoztatása szerint a Pinceszínház Eger Művészeti Közhasznú Egyesület 1998 óta működik. A kezdetekben gyermek színjátszó csoportokkal foglalkoztak, majd nyaranta szabadtéri színházi előadásokat hoztak létre. Eger önkormányzata 2010-ben közszolgáltatási szerződést kötött az egyesülettel.

Forrás: MTI, Színház.org

 
 

Kapcsolódó anyagok