Udvaros Dorottya, Fekete Ernő, Bán Bálint, Szabó Erika, Kovács Patrícia a Kultkikötőben – Indul az évad a Balatonon

2017 június 18. vasárnap, 7:41

A Balaton déli partján megvalósuló összművészeti fesztivál 12. szezonjának programjaira Balatonföldváron, Balatonbogláron és Balatonfenyvesen várja a közönséget.

Budapest Bár

Budapest Bár

Színházi előadások, táncprodukciók, koncertek, irodalmi estek, gyermekprogramok, kiállítások és borkóstolók szerepelnek a programban – olvasható a szervezők közleményében. A balatonboglári helyszínen főként kamaraelőadások és koncertek szerepelnek a kínálatban, míg Balatonfenyvesen a gyerekek számára kínálnak programokat.

Udvaros Dorottya, Fekete Ernő / Kétely

Udvaros Dorottya, Fekete Ernő / Kétely

Az Orlai Produkció Tagadj, tagadj, tagadj című előadását július 27-én láthatja a közönség Balatonföldváron. Jonathan Maitland darabjának rendezője Szabó Máté, a főszerepben Lovas Rozi, Sztarenki Dóra, Ullmann Mónika, Nagy Dániel Viktor és Ficzere Béla látható. A színdarab leleplezően őszinte képet ad a sportvilág farkastörvényeiről. John Patrick Shanley Kétely című darabját Udvaros Dorottya és Fekete Ernő főszereplésével tűzik műsorra augusztus 4-én. A Balatonföldváron látható előadás rendezője Pelsőczy Réka.

Bocs, félrement!

Bocs, félrement!

A Grönholm-módszer című darabot Mózes András állítja színpadra. A darab egy különös állásinterjú és négy elszánt jelentkező története, amelynek a végére a néző is a döntés részese lesz. Az augusztus 11-i előadást Bán Bálint, Szabó Erika, Borsányi Dániel és Domokos Zsolt játsszák Balatonbogláron. Bocs, félrement! címmel látható az Orlai Produkció előadása június 24-én Balatonföldváron. A komédia valós történet, valós e-mailekből, Kovács Patrícia, Schruff Milán, Járó Zsuzsa, Mészáros Máté és Péter Kata szereplésével. Az Egyasszony című előadás Tenki Rékával július 7-én érkezik Balatonboglárra.

Tenki Réka, Kálloy Molnár Péter, Keresztes Tamás

Tenki Réka, Kálloy Molnár Péter, Keresztes Tamás

A Kultkikötőben komédiákat mutat be a Thália Színház, a kaposvári Csiky Gergely Színház, a kecskeméti Katona József Színház és a Játékszín is. Az előadásokban – Bérgyilkos a szomszédom, Prah, Család ellen nincs orvosság, Kölcsönlakás – többek között Szabó Győző, Gubás Gabi, Nyári Oszkár, Nyári Szilvia, Cseke Péter, Lengyel Tamás, Szulák Andrea, Dobó Kata, Lévay Viktória és Erdélyi Tímea lép színpadra.

Nyári Szilvia, Nyári Oszkár / Prah

Nyári Szilvia, Nyári Oszkár / Prah

Cseh Tamás-emlékestre várják a közönséget július 14-én Balatonföldváron. Az ikonikus dalokat Für Anikó, Tompos Kátya, Udvaros Dorottya, Kálloy Molnár Péter, Nagy Dániel Viktor, Rudolf Péter és Szegezdi Róbert adja elő. Lajkó Félix július 21-én lép fel, Quimby-koncertet az idén július 28-án tartanak. Visszatér Balatonföldvárra Rúzsa Magdi is: augusztus 11-én koncertezik. Balatonbogláron augusztus 12-én este a Budapest Jazz Orchestra tiszteleg a Queen együttes előtt. Az Experidance Produkció Gyöngyhajú lány balladája című előadását augusztus 18-án tűzik műsorra.

Experidance: Gyöngyhajú lány balladája

Experidance: Gyöngyhajú lány balladája

A Balaton100Szó című rendezvény az idén először látható a Kultkikötőben. Gyermekprogramokat Balatonföldváron minden szombaton és vasárnap délelőtt, Balatonbogláron pénteken és vasárnaponként, Balatonfenyvesen kedden, pénteken és szombaton tartanak. Látható lesz Vitéz László és az elátkozott malom, Pom-Pom és Mosó Masa is. Rutkai Bori mindhárom helyszínen egy-egy koncerttel várja a gyerekeket.

Forrás: MTI, Színház.org