A Holt költők társasága is színre kerül Veszprémben

2017 június 21. szerda, 10:21

Oberfrank Pál igazgató kiemelte: a 2016/2017-es évadban 195 nagyszínpadi és 55 játékszíni előadás mellett négy produkciót rendeztek a Hangvillában.

A 254 előadáson több mint 83 ezer néző vett részt, a színház bérleteseinek száma a tavalyi évadhoz képest 2983-mal nőtt, és 19 ezer fölé emelkedett.

Veszprémi Petőfi Színház - évadzáró

Veszprémi Petőfi Színház – évadzáró

Az évadzárón a közönség szavazatai alapján Petőfi-díjat vehetett át Kőrösi Csaba színművész, a színészek voksai alapján Latinovits-díjat kapott Máté P. Gábor színművész, Medgyaszay-díjjal ismerték el Simonné Szabó Szilvia szervező és jegypénztáros munkáját, valamint örökös tagságot adományoztak Benczédi Sándor színművésznek. A legjobb előadás a nézői szavazatok szerint A király beszéde című dráma lett a most zárult évadban.

Ovádi Péter, a Fidesz választókerületi elnöke az évadzárón bejelentette, a Modern Városok program keretében a kormány az idei évben 680 millió, 2018-ban négymilliárd, 2019-ben pedig 4,5 milliárd forintot fordít a Petőfi Színház komplex megújítására.

Veszprémi Petőfi Színház - a díjazottak

Veszprémi Petőfi Színház – a díjazottak

A Petőfi Színházban a következő évadban a nagyszínpadon a Bob herceg című operettet Bozsó József, a Holt költők társasága című drámát Funtek Frigyes, az Isten pénze című musicalt Hargitai Iván, a Kurázsi mama és gyermekei című drámát Funtek Frigyes, valamint az Életrevalók című “igaz mesét” Horgas Ádám rendezésében láthatja a közönség.

Forrás: MTI, Színház.org