Csombor Teréz kapja a Katona József-díjat

2017 június 23. péntek, 21:23

A kecskeméti közgyűlés döntése alapján idén Csombor Teréz veheti át a Katona József-díjat október 2-án, a Város Napján! 

Önkormányzati díjak és kitüntető cím adományozásáról döntött június 22-én a kecskeméti közgyűlés. A zárt ülésen meghozott döntés alapján a Város Napján Csombor Teréz, színházunk művésze veheti át a Katona József-díjat!

Csombor Teréz

Csombor Teréz

Csombor Teréz a Színház- és Filmművészeti Főiskola operett-musical szakának elvégzése után először a Győri Nemzeti Színházhoz, majd 1989-ben a kecskeméti Katona József Színházhoz szerződött. Néhány hónap elég volt, hogy a közönség kedvence legyen: egymást követték a főszerepek és a díjak egészen 1995-ig, amikor a teátrum akkori vezetése – a nézők tiltakozása ellenére – megvált tőle. 11 évvel később, Bodolay Géza hívta vissza a társulathoz, amelynek azóta is tagja.

Csombor Teréz Győrben és Kecskeméten is többször elnyerte a Legjobb női főszereplő és a Legjobb női mellékszereplő díját, többszörös Pék Matyi-díjas, a tavalyi évadban pedig a közönségszavazatok alapján elnyerte A város kedvence címet. A Macska a forró bádogtetőn előadásban nyújtott alakításáért 2016-ban a Pécsi Országos Színházi Találkozón a MASZK Országos Színészegyesület és a Mozaik Művészegyesület a Legjobb női szereplő díját ítélte neki, majd ugyanezért az alakításáért a Színikritikusok Díját is átvehette Legjobb női mellékszereplő kategóriában.