A Szolgálat Évadára készül a dunaújvárosi színház

2017 június 27. kedd, 14:36

Évadzáró társulati ülésen búcsúztatta a 2016/2017-es évadot a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház.

“A Bizalom Évadát hirdettük meg szeptemberben, úgy érezzük, ez a bizalom kialakult, kölcsönös a színház vezetése, és a nézők között. Bizalmat kaptunk, és adtunk. Az a bizalom, amit a színház ad, a nézők szórakoztatását szolgálja, amit pedig közönségtől kap, az évről évre színvonalas, sokszínű előadások létrehozását segíti elő” – fogalmazott Őze Áron igazgató.

Őze Áron a Bartók Kamaraszínház társulati ülésén (fotó: Ady Géza/duol.hu)

Őze Áron a Bartók Kamaraszínház társulati ülésén (fotó: Ady Géza/duol.hu)

A Bizalom évadának összlátogatottsága 81 százalékos volt, a jegyeladásból közel 42 millió forint folyt be. A teátrum az elmúlt szezonban összesen 4822 bérletet értékesített. A szezon során 84 színháztermi és 107 stúdiótermi előadást regisztrálhatott a teátrum. A stúdiótermi előadások közül 16 külső székhelyen, azaz tájelőadás keretében történt, amely egyben azt is bizonyítja, hogy van igény más színjátszóhelyeken is a Bartók előadásaira.

A direktor  a közeljövővel kapcsolatban elmondta, továbbra is a népszínházi vonalat kívánják tovább építeni, erősíteni, azaz minőségi darabokkal többfajta színházi igényt is kiszolgálni, széles közönségbázist kialakítva a teátrum köré. A következő szezon a “Szolgálat” címkét kapta, az évadban 10 bemutatót terveznek.

Új partnere is lesz a Bartóknak, a Violin művészeti iskolával közösen szeptembertől elindítanak egy, a fiataloknak szóló stúdiószínházi programot, amelynek célja, hogy a diákok éleseben is megismerkedjenek a teátrum mindennapjaival és a színjátszás világával. E munkát a Bartók művészei, szakemberei mentorként segítik majd.

A Bartók Kamaraszínház 2016/17-es évadának díjazottjai (fotó: Sándor Judit)

A Bartók Kamaraszínház 2016/17-es évadának díjazottjai (fotó: Sándor Judit)

Az évadértékelő után átadásra kerültek a színház díjai. A zsöllyések által szavazásra bocsátott Teátrista díjat idén holtversenyben Jászberényi Gábor és Kiss Attila nyerték el. A Társulati díjat az idei évben a Bartók Táncszínház táncosa, Kovács Dénes érdemelte ki kiemelkedő táncművészi teljesítményéért. Idén a Kulissza díjat egy műszaki dolgozó, Böröcz György vehette át. A színház vezetősége idén új díjat hozott létre. Első alkalommal egy olyan munkatárs kapta, aki már 18 éve öregbíti a Bartók hírnevét, és az idei évben nyugdíjba vonul: Neumann Gábor.